Byggmesterforbundets fagkonsulent Tor Ole Larsen holdt nylig pilotkurset om våtromsarbeider for et utvalg av medlemsbedrifter både innen tømrer- og murfaget.

Nyutviklet våtromskurs

Etter bruddet med Fagrådet for Våtrom lanserer Byggmesterforbundet og Norske Murmestres Landsforening nå et nytt, egenutviklet kurs for våtromsarbeider. Et pilotkurs (bildet) er allerede holdt, og kurs satt opp i Stjørdal, Stavanger og Oslo.

Med kurset Håndverkerens Våtroms Veileder (HVV) gis håndverkerne en praktisk gjennomgang av temaer som blant annet fuktmekanikk, konstruksjoner i mur og tre, membraner og gjennomføringer.

 

Trykt dokumentasjon

Kurset går over to dager og i etterkant holdes en elektronisk eksamen. Bestått eksamen gir et kursbevis i kortformat. Med kurset følger det også dokumentasjon, som etter hvert vil komme i et hendig A5-format som håndverkerne kan ha tilgjengelig på byggeplassen.

Et pilotkurs ble holdt i Oslo i begynnelsen av september med deltakere som allerede hadde solid erfaring i emnet, og slik kunne gi konstruktive tilbakemeldinger på innholdet. Blant kommentarene nevnes «Endelig et kurs som går rett til kilden», «Gode løsninger» og «Interessant, dette må vi huske på ved neste bad». Deltakerne mente kurset omfattet hele badet, fra kundens ønsker, gjennom utførelse til ferdig bad og overlevering.

 

Også for faglig leder

Det er også laget et kurs for faglig ledelse av våtromsarbeider, et kurs som tar for seg kontrakter, byggesaksregler, kundebehandling, sluttkontroll og FDV-dokumentasjon, for å nevne noe.

Det første kurset for faglig leder er satt opp i Oslo 15. november. Allerede 20. og 21. september går det første ordinære våtromskurset for fagarbeidere i Stjørdal, mens Stavanger følger i oktober og Oslo i november, se Byggmesterforbundets nettsider.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *