Bygg reis deg åpner onsdag

Onsdag til søndag til uka arrangeres årets store messebegivenhet for byggenæringen, Bygg reis deg, på Lillestrøm. 460 utstillere står klare når messa åpner dørene i Norges Varemesse onsdag formiddag. I år er også konferanse- og seminarprogrammet stort og innholdsrikt.

Årets messe er større enn noen gang, fastslår arrangørene på Lillestrøm. Med 460 utstillere slår den godt messa for to år siden som hadde 400.

Flere konferanser

Konferanse- og seminarprogrammet som arrangørende og utstillerne byr på, slår alle tidligere rekorder. Helt fra åpningsdagen som starter med en konferanse om innovasjon, går det slag i slag til og med fredag. Etter åpningskonferanse om innovasjon, går det etter lunsj i klima og energi. Tidligere svensk statsminister Göran Persson innleder på den siste, og fastslår i overskrift til foredraget: «Klimakrisen har kommet og vi må løse den nå».

Rekruttering og uavhengig kontroll

Fredag står yrkesfagene øverst på dagsordenen. Daglig leder i Byggmesterforbundet, Frank Ivar Andersen, innleder til et debattmøte om rekruttering. «Går yrkesfagene og skolene hver sin vei?», spør han i møtet som fortsetter med paneldebatt om rekrutteringen har spilt fallitt.
Andre del av fredagens program er viet uavhengig kontroll som innføres i juli neste år. Prosjektleder Morten Meyer i BE innleder, og blir fulgt av fagkonsulent Jens Morten Søreide i Byggmesterforbundet, og fagsjef Oddgeir Tobiassen i Norske Rørleggerbedrifters Landsforening. De presenterer hver sine eksempler på gjennomføring av kvalitetssikring og uavhengig i kontroll i bedriftene.

Mange gratis fagseminarer

Byggmesterforbundet er en av mange som arrangerer fagseminarer i messedagene. Forbundets seminarer dreier seg om deres nye våtromskurs, styringssystemet Bygg og bolig, og kalkulasjonsprogrammet Kalk 2010.
Andre arrangerer kurs- og seminarer om energieffektivisering, Enøk, varmepumper, isolasjonsprodukter, energisparing på byggeplass, miljøriktig bygging, for å nevne noe.
Hele konferanseprogrammet kan du laste ned her

Kort vei til messa

Alle tilreisende til Bygg reis deg vil erfare at det er kort vei til messeområdet på Lillestrøm, enten de kommer med toget fra Oslo eller fra Gardermoen.
Fra stasjonen tar det bare noen minutter å gå til messa.

Gratis adgang

Alle har gratis adgang til messa, men du må sjekke deg inn ved inngangen om det ikke er ordnet på forhånd. Send  en e-post merket «adgangskode» til pbl@byggmesteren.as så skal vi sende deg adgangskoden du trenger for å registrere deg.

 

En kommentar til “Bygg reis deg åpner onsdag

  1. Bottling up some cool weather to send to you. -35F to -50F wind chill here. Temps well below zero. blwnoig snow. Yup, stay inside and sew weather! (could you send some of that warm stuff to me??)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *