Energisparepotensialet i eksisterende bygg er på 8 terrawattimer. Nå inngår BNL og Enova en samarbeidsavtale for å bidra til redusert energibruk i eksisterende og nye bygninger. (Illustrasjonsfoto)

Samarbeid om mindre energibruk

BNL og Enova har inngått en samarbeidsavtale for å bidra til mer effektiv energibruk og økt bruk av fornybar energi. Økt kunnskap og høyere ambisjoner står sentralt i avtalen, som legger vekt på energisparing i eksisterende bygninger.

Målet om å spare 10 terrawattimer energi i bygninger innen utgangen av 2020, slik Arnstadutvalget foreslo i den nasjonale handlingsplanen for energieffektivisering, er en hovedsak i BNLs politiske arbeid.

 

Kundekrav

Kundenes økte krav og forventninger til energieffektiviteten i nye bygg kan bare møtes med økt kompetanse i næringen om hvordan dette skal oppnås. BNL vil bidra til at næringen får denne kompetansen, slik at målet om redusert energibruk kan nås. Bare i eksisterende bygg er det et sparepotensiale på 8 terrawattimer.

 

Les mer på nettsidene til BNL og Enova.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *