Kan få hundrevis av studenter i hus

Tusenvis av unge står i kø til hybel idet det nærmer seg studiestart. Bare i Oslo skal 4.000 studenter være uten bolig. Moelven Byggmodul sier de har utviklet en mulig løsning på boligmangelen.

Løsningen dreier seg om en type fabrikkbygde boliger. Et første eksempel er utviklet i samarbeid mellom Studentsamskipnaden i Vestfold, Husbanken og Moelven. Prosjektet «Wild at Hart» er under oppføring i Horten, forteller Moelven i en pressemelding.
Prosjektet i Horten skal gi plass til 100 hybelenheter og stå ferdig om et år. Det er tegnet av Aursand og Spangen Arkitekter AS.

Hybelkonsept på gang

Vidar Solberg i Moelven Byggmodul sier at bedriften har vært i dialog med Husbanken om å utvikle et helhetlig konsept for studenthybler som skal gjøre det enkelt for andre studentsamskipnader å hekte seg på.

– Jeg kan dokumentere at fabrikkbygde studentboliger gir flere fordeler for studentsamskipnadene. Kort byggetid, kort monteringstid og kvalitetssikrede løsninger fordi det er basert på industriell bygging i tørre omgivelser i en fabrikk, sier Solberg.

Reduserer kostnadsøkning

Alle studentboligene bygges med tilgjengelighet for rullestolbrukere.
– Dette gjør det i utgangspunktet dyrere å bygge. Standardisert bygging i fabrikk løser langt på vei problemet ved at kostnadene holdes nede. Og kravene blir garantert tilfredsstilt, sier Vidar Solberg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.