Passivhus er forholdsvis nytt i Norge. Her er Oslos første, ferdigstilt høsten 2009.

Over 600 vil lære om passivhus

Myter skal skilles fra fakta når over 600 deltakere møtes til konferansen Passivhus 2011 i Oslo neste uke. Interessen for energieffektivisering er stigende, og mange ønsker å lære mer om hva passivhus er. Her møtes entusiastene og skeptikerne til debatt.

Det er Sintef Byggforsk som står bak konferansen som går av stabelen 15. juni i Oslo kongressenter., under Nytt på nytt-generalen Jon Almaas ledelse.

 

Beste bidrag

Energieffektivisering er det enkleste og billigste klimabidraget. Derfor er det bred politisk enighet om at dette må prioriteres. Men om energisparing ved bygging av passivhus er positivt for klimaet, så har noen spurt seg om det er positivt for menneskers helse å bo i slike hus.

Ideen om passivhuset er allerede 20 år gammel og er mest utviklet i Tyskland og Østerrike, og eksempler på slike hus fra sistnevnte land vil bli presentert på konferansen.

Blant innlederne finner vi en rekke fagpersoner fra Sintef Byggforsk, arkitekter, bransjefolk og overlege Jan Vilhelm Bakke i Arbeidstilsynet, som er den som har stilt spørsmål om inneklimaets påvirkning på menneskene som bor i passivhus.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.