Artikkelen ble publisert for over 1 år siden. Tekniske egenskaper, priser og andre fakta kan ha endret seg siden publisering.

Årets tømrerlærling i nord

Svein Svendsen fra Alta vant konkurransen om å bli beste tømrerlærling i Nord-Norge. Han gikk til topps både i den teoretiske og praktiske prøven i konkurransen.

Konkurransen om å bli årets lærling i tømrerfaget og betongfaget i Nord-Norge ble avviklet under årsmøtet til Nord-Norske Entreprenørers Serviceorganisasjon, NESO, i Alta i går. Den arrangeres for å sette fokus på rekrutteringen til byggfagene i nord.

Lærlingene måtte gjennom både en praktisk og en teoretisk prøve. I tømrerfaget ledet Svein Svendsen etter den praktiske prøven som gikk ut på å bygge en modell av et 90 graders utvendig hjørne i en yttervegg.

Han lå knappe to poeng foran konkurrenten, Øyvind Figenschau, EntreprenørCompagniet Nord AS, før den teoretiske prøven, forteller bygg.no.

Forspranget ble forsterket under den muntlige prøven, og dermed var det duket for Svein Svendsen som nordnorsk mester for lærlinger i tømrerfaget.  I de teoretiske prøvene skulle finalistene besvare ti tekniske spørsmål fra byggeprosesser i de respektive fagene.

Svein Svendsen er lærling hos byggmester Geir Svendsen AS i Alta.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *