Gir bort 250.000 til kaldeste hus

Enova følger opp suksessen fra i fjor, og utlyser ny konkurranse om Norges kaldeste hus. Vinnerne får 250.000 kroner til etterisolering, utskifting av vinduer og installasjon av energieffektiv ventilasjon.

Formålet med kampanjen er å stimulere boligeiere til å redusere energibruken i boligen, skriver Enova i en pressemelding.

– Vi ønsker at konkurransen skal skape oppmerksomhet og engasjement rundt temaet rehabilitering av eldre boliger. Vinneren får utført etterisolering, tetting og utskifting av vinduer, samt installert et balansert ventilasjonsanlegg med høyeffektiv varmegjenvinner i boligen for inntil 250.000 kroner, sier seniorrådgiver Roar Hugnes, prosjektansvarlig for Enova Anbefaler.

3 x energiforbruk

– Gjennom bedre isolerte boliger vil boligeierne få et mer behagelig inneklima, lavere strømregninger og samtidig en høyere verdi på boligen. Hus fra 1960-, 70- og 80-tallet bruker tre ganger så mye energi til oppvarming som hva nye boliger gjør. Dette skyldes ofte dårlig eller mangelfull isolering og tetting, og vinduer som slipper ut for mye varme, sier seniorrådgiver Roar Hugnes i Enova.

250.000 kroner

Enova jaktet også i fjor på Norges kaldeste hus. Vinneren ble en familie bosatt i et kaldt og trekkfullt hus i Tromsø, og de mottok 200.000 kroner til rehabilitering.

I år er premien økt til 250.000 kroner. I tillegg skal det deles ut ni andreplasser til en verdi av inntil 10.000 kroner, hvor premien er et sentralt varmestyringssystem.

I fjor sendte nær 2000 familier inn sine bidrag i konkurransen. I år er det lagt til noen kreative elementer i konkurransen, og det vil trolig skape enda større deltakelse i år. Konkurransen gjelder ikke fritidsboliger, men familier i leiligheter kan også delta.

Jakter på nettet

Jakten på Norges kaldeste hus vil pågå fram til 25. april, og vinnerne offentliggjøres i uke 18. Konkurransen organiseres via www.enova.no hvor du vil finne flere opplysninger om konkurransegrunnlaget. Stor aktivitet på Facebook påregnes, hvor du blant annet kan finne svar på noen oppgaver, som dersom de besvares riktig kan gi ekstrapoeng i konkurransen.

Den gode historien

– Vi vil oppfordre det norske folk til å sende inn tips om hvem som bor i landets kaldeste bolig. I denne forbindelse leter vi etter den gode historien og søknader hvor en har glimtet i øyet. Vi har en godt kvalifisert jury med representanter fra byggebransjen, men de fem kandidatene med flest stemmer fra det norske folk, vil automatisk bli vurdert av juryen, sier Roar Hugnes.

En kommentar til “Gir bort 250.000 til kaldeste hus

 1. Hei Folkens
  Trenger mye drahjelp her.. (håper vi har maanngge gode venner.. )

  Er med i en konkurranse hos Enova: Premien er isolasjon og nye vinduer til kåken.. verdien er 250.000,-
  Men for å få en sjanse til å være med så må vi opp blant de 5 beste og klare å holde posisjonen frem til 25 April.

  Supert om du/dere kan dele på facebook og slikt i tillegg, alle monner dra, og det er vist kun mulig å gi en stemme pr. datamaskin.
  Har du flere maskiner i huset / kontoret og kan ofre litt tid på å bruke de så hjelper det også mye.

  Om dere er så snille og setter av et lite minutt til å gi med ”varme tanker” så blir vi veldig glade..
  Tusen takk på forhånd.

  Vennligst doneres din stemme her om du kan og vil hjelpe.
  http://www.enova.no/norgeskaldestehus/#/soknad/130

  Mange Tusen takk for oppmerksomheten!

  Med varm Hilsen fra

  Knut

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *