Tømrermester Kjetil Eriksen tror at de minst seriøse fortsatt slipper unna med sin svarte virksomhet.

Rammer ikke de kølsvarte

– De rene kølsvarte bedriftene vil nok i mindre grad rammes, fordi de i liten grad ser noe til momsen verken inn eller ut, sier tømrermester Kjetil Eriksen om bortfallet av fradraget for skatt og moms på kontant kjøp av varer og tjenester for beløp på over 10.000 kroner.

Fra 1, januar faller fradraget bort ved kontant oppgjør, som et ledd i kampen mot svart økonomi.

– Vi vil ikke at verken folk eller bedrifter skal betale store beløp kontant, sier avdelingsdirektør Øivind Strømme i Skattedirektoratet til NRK. Undersøkelser viser at de som driver svart også gjør opp i kontanter.

Største problem

Kjetil Eriksen mener svart arbeid er det største problemet i byggenæringen i dag. Han mener forbudet mot kontant betaling er et godt tiltak for å komme svart betaling til livs, i alle fall i de bedriftene som driver både svart og hvitt.

– Sammen med at det nå tas ut tiltale og dom mot forbrukere som bestiller svart arbeid, er dette et godt tiltak. Problemet med svart arbeid er at de seriøse bedriftene utkonkurreres, sier Eriksen til NRK.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *