Drømmebadbyggere «strøk til eksamen»

– Kun 4 av de 86 deltagere på FFVs fagkonferanse ”Våtromsdagene 2010” som prøvde seg, svarte riktig på alle 10 spørsmål til en avsluttende ”eksamen”, forteller daglig leder av Fagrådet for våtrom (FFV) Lars Gulbrandsen i en pressemelding.

– Med tanke på at konferansedeltagerne utgjør kremen av norsk fagkompetanse når det gjelder å unngå bygging av marerittbad, så kan resultatet virke skremmende dårlig. Men, langt ifra, vi er positivt overrasket, understreker Gulbrandsen.

Imponert over fagkunnskapen

– Vi regnet faktisk ikke med at noen ville klare å svare riktig på alle 10 spørsmål. Vanskelighetsgraden var gjennomgående meget høy, med innebygde feller, men dog uten ”lurespørsmål”.

Hensikten var å stimulere til å søke enda mer kunnskap om våtromsbyggingens utfordringer, dvs. å styrke kompetansen i bruken av Byggbransjens våtromsnorm (BVN). Det er FFV som kurser og sertifiserer håndverkere landet rundt i BVN. Når ”kandidatene” nå får se fasiten, vil nok enda flere melde seg på kurs!

Seriøs kunnskapstest?

– En overraskende quiz med programmerte svaralternativ som skal besvares på få minutter etter en to dagers krevende fagkonferanse, kan neppe sies å holde vann rent pedagogisk. Det erkjenner vi. Men forholdene var like for de 86 som tok utfordringen, – og da er det altså slik at i tillegg til de 4 som hadde alt rett, var det ytterligere 66 som hadde minst 8 rett. Dette er FFV godt fornøyd med, sier Gulbrandsen.

Irrelevant kunnskap?

– Det kan hevdes at den kunnskap vi målte bare har marginal betydning for å lykkes med å bygge trygge drømmebad etter BVN. Og jo da, vi ser den. Men det blir stadig viktigere, særlig med ny TEK, å være seg sitt ansvar bevisst når det gjelder prosjektering, beskrivelser og dokumentasjon. I praksis betyr dette at fagfolk i tillegg til å beherske alt det håndverkerfaglige som blant annet har med fugemasse, membrantykkelser og slukmansjetter å gjøre, i tillegg må beherske en terminologi av mer teoretisk art, påpeker Lars Gulbrandsen.

FFV nettsider kan du selv prøve deg på testen som deltakerne på Våtromsdagene fikk prøve, og der finner du også de riktige svarene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *