Ingen karantene etter åtte byggekonkurser

Åtte ganger har mannen gått konkurs med selskap i byggenæringen. Likevel er han ingen konkursrytter og han slipper konkurskarantene. Det har Nedre Romerike tingrett fastslått.

Entrenor Bygg og Entrenor Ferdighus er de to siste konkursene i selskap som Jan Topstad fra Nittedal har eid eller vært styreleder i. De gikk konkurs i fjor, og var to av i alt åtte konkurser han har vært involvert i på fire år.

Retten mente at fem av konkursene har sammenheng, og at det derfor reelt dreier seg om fire konkurser, melder lokalavisa varingen.no.

Retten har videre under tvil konkludert med at mannen slipper konkurskarantene. I tre av konkursene foreligger det skjellig grunn til mistanke om straffbare forhold, men retten mener at lovbruddene ikke er alvorlige nok til at Topstad bør få karantene.

– Delvis er det snakk om overtredelse av formelle regler. Sett opp mot tilsvarende rettspraksis finner retten at karantene ikke er rimelig, skriver tingrettsdommer Merete Anita Utgård i sin kjennelse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *