Artikkelen ble publisert for over 1 år siden. Tekniske egenskaper, priser og andre fakta kan ha endret seg siden publisering.

9 nyboligsalg i Oslo i år

Bare ni nye boliger er solgt i Oslo i løpet av årets to første måneder. Likevel fortsetter byggingen av nye boliger for fullt. Selvaagbygg vurderer utleie, mens Obos tror på salg innen boligene er ferdig ved årets utgang.

– Et historisk lavmål, sier Jan Høegh i Econ Pöyry til Dagens Næringsliv.
I årets to første måneder har det ligget ute 679 nye boliger for salg i Oslos vestlige, østlige og sørlige bydeler, samt sentrum. Det lavet salget gir ikke engang utslag på statistikken, som dermed viser null. I Vestfold og Østfold i sør og til Hedmark i nord er salgstakten tre prosent. Bare nyboligsalget på Øvre Romerike, Hedmark og Follo drar opp gjennomsnittet.

Utleie
Til tross for labert salg, fortsetter utbyggerne å bygge. Det tror Econ dels skyldes fullførelse av inngåtte kontrakter, tro på egne prosjekter eller tro på at markedet skal ta seg opp igjen.
– Vi har tradisjon for å igangsette prosjekter selv om markeet er avventende, i den tro at markedet tar seg opp igjen, sier administrerende direktør Jon-Erik Lunøe i Selvaagbygg. – Skjer ikke det, er det alltid et alternativ å leie ut.
I kværnerbyen har Obos høynet kvadratmeterprisen fra 32.000 kroner per kvadratmeter for halvannet år siden til 43.000 i neste byggetrinn som nå er lagt ut for salg. Av 177 leiligheter, er bare 38 solgt siden september i fjor høst. Nå står salget i fullstendig stampe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *