Mulig generasjonsskifte uten for arveavgift

Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre fremmer forslag om fritak for arveavgift ved generasjonsskifte i familieeide bedrifter. NHO støtter forslaget fordi det kan fjerne hindere mot videre drift av små og mellomstore bedrifter.

Forslaget fra de tre partiene går i korte trekk ut på at arveavgift opparbeidet ved generasjonsskifte i familieeide bedrifter avskrives med 10 % pr. år over 10 år.
Dersom arvingen eier eiendelene i mindre enn 10 år, skal det svares arveavgift redusert med en tidel for hvert år bedriften har vært drevet, skriver NHO på nettstedet sitt.

– Dersom arveavgiften ved generasjonsskifter avvikles, vil det gi bedre muligheter for en videreføring av bedriftene og arbeidsplassene. Fjerning av arveavgiften vil også føre til at den økonomiske belastningen og risikoen ved generasjonsskifter reduseres, sier Petter Haas Brubakk, direktør for næringspolitikk i NHO.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *