Hver femte vil ansette flere

Optimismen i norsk næringsliv varer ved inn i det nye året, spår Manpower. Bemanningsselskapet har undersøkt bedriftenes planer om bemanningsvekst, og funnet ut at norsk næringsliv er det som har største vekstplaner i Europa.

Her i landet svarer 21 prosent at de har planer om å utvide arbeidsstokken i første kvartal neste år.
Optimismen sprer seg og er nå størst i Nord-Norge og på Østlandet utenfor Oslo.

De norske bedriftslederne plasserer seg dermed på topp i den internasjonale arbeidskraftundersøkelsen Manpower har gjennomført. Etter Norge følger Nederland der 10 prosent av bedriftene regner med å utvide arbeidsstokken framgår det av en pressemelding fra Manpower.

Lettere å få jobb
– Veien fra arbeidslyst til jobb er kortere enn på lenge. Knapt noen gang før har det vært enklere for nyutdannede å få jobb – eller for erfarne å skifte jobb. Her er også muligheter for dem som av ulike årsaker står utenfor arbeidslivet, for eksempel seniorer som ønsker en ny tilknytning til arbeidslivet, sier konsernsjef Terje Nygaard i Manpower.

Må hente folk ute
– Kombinasjonen av kontinentets laveste arbeidsledighet og høyeste sysselsettingsplaner skaper også utfordringer. Vi drar i økende grad til utlandet for å finne kvalifisert arbeidskraft til norske bedrifter, sier Nygaard.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *