Russere inntar Målselv

Russere planlegger å starte en stor ferdighusfabrikk i de gamle Nato-lagrene på Øvre Rossvoll i Målselv. Kommunen går i kompaniskap med russerne og vil ved etableringen sitte med 51 prosent av aksjene. 200 mann kan få arbeid ved fabrikken.

For lokalsamfunnet og hele regionen vil en slik etablering få store ringvirkninger, skriver Folkebladet.no. Selskapet Nordic Light Company står foran store utfordringer, først ved kjøp av lagrene fra Skifte Eiendom. Dernest må man skaffe medarbeidere, og så mange som 200 ledige finnes ikke i hele Midt-Troms. Derfor er det tanken å skaffe arbeidskraft fra andre EU-land.

Utfordrer bransjen
En ferdighusfabrikk av denne størrelsen i Midt-Troms vil måtte ta store deler av markedet, og det kan bli en utfordring for resten av bransjen. Det som i juni ble omtalt som en arbeidsplass med 60-100 arbeidsplasser, har nå vokst til 200 arbeidsplasser, og Folkebladet.no omtaler det som de russiske gigantplanene. Mye skal avklares før realisering, men foreløpig er ambisjonene å være i gang med driften før jul.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *