ID-kort snart i produksjon

Arbeids- og inkluderingsdepartementet inngikk i forrige uke en avtale med Norsik AS om produksjonen av ID-kort for byggenæringen. Planen er at kortene skal tas i bruk allerede i høst.

Kortene skal se like ut over hele landet, og det er arbeidsgiver som blir ansvarlig for bestilling og betaling av kort til ansatte. Det er også arbeidsgivers ansvar at bedriften er registrert i enhetsregisteret og arbeidsgiverregisteret, og dette er en forutsetning for utstedelse av kort.
Arbeidsgiver skal sørge for at alle ansatte på byggeplassen har ID-kort, og dette skal inneholde navn, fødselsdato og foto av kortinnehaver, navn og organisasjonsnummer på arbeidsgiver, selvstendige næringsdrivende eller utleievirksomheten for innleide arbeidstakere, navn på kortutsteder og gyldighetsperiode (inntil 2 år).

Kortet skal bæres synlig på byggeplassen, og det skal på oppfordring vises til koordinator, verneombud, hovedbedrift med samordningsansvar og tilsynsmyndighetene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *