Forbedret maling

Nordsjø kom dårlig ut av en test av soppforekomst i maling som det svenske forsikringsselskapet Folksams gjennomførte. Nå gjør malingprodusenten oppmerksom på at malingen som ble benyttet i testen er ute av produksjon.

Folksams malingttest ble omtalt her 16. mai, og handlet om soppforekomst ved tester av maling på fire steder i Sverige over en periode på to år, se lenken under.

Forbedret
– Etter mars 2005 ble alle våre utendørsprodukter produsert med en annen og bedre fungicid-sammensetning enn før. Dette betyr at testen er utført med produkter som ikke lenger finnes, skriver Arne Lie hos Nordsjø-importøren Akzo Nobel i en kommentar til redaksjonen.
Nordsjø hadde sett at et stadig fuktigere klima ville bidra til mer sopp og algevekst. Derfor har Nordsjø tilsatt nye og bedre typer fungicider som på en helt annen måte takler den soppflora som i dag finnes i Norden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *