Vil lette arbeidsdagene for eldre

Arbeidstakere over 62 år bør få rett til redusert arbeidstid, sa statsminister Jens Stoltenberg i sin 1. maitale. regjeringen vil om kort tid sende på høring et forslag til nødvendige endringer i arbeidsmiljøloven.

Hovedhensikten med endringsforslaget er å få flere til å stå lenger i arbeid.

– Det skal være mulig å kombinere arbeid med pensjon uten avkorting i pensjonen, sa statsminister Jens Stoltenberg i talen.

En mulighet til å kombinere arbeid og pensjon kan bidra til at flere seniorer står lenger i arbeidslivet enn de ellers ville ha gjort. Dette forutsetter imidlertid at seniorene får en reell mulighet til å arbeide redusert tid. For å sikre arbeidstaker en slik mulighet, foreslår regjeringen endringer i arbeidsmiljøloven som gir arbeidstakere over 62 år rett til redusert arbeidstid.

– Slik kan folk få litt roligere arbeidsdager og energi til å være med lenger. Det er viktig for den enkelte å ha den valgfriheten og det er viktig for samfunnet fordi vi får brukt folks arbeidsevne og kunnskap lenger, sa statsminister Jens Stoltenberg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *