Blink klinket til i fjor

Markedsdirektør Tom Bjørseth og kjededirektør Jan Hoff i Boligkjeden Blink kan smile stort. Sammen med eierne i Nordek AS klinket de til med sitt beste år noensinne i 2006. Blink alene sto for en vekst på 15 prosent og ble landets tredje største boligbygger i fjor.

Nordek eier boligkjeden Blink og byggevarekjeden Byggkjøp. Hellvik Hus og Farveglede er også assosierte partnere.
Omsetningen for eierne endte på 1,86 milliarder kroner, en framgang på 9,1 prosent. Resultatet før skatt ble 26,3 millioner, en forbedring på over 48 prosent fra 2005.

Allerede ved årsskiftet 2005/2006 mente Blink-gruppen at de hadde positive ting i vente. I et intervju med Byggmesteren hevdet kjededirektøren og markedsdirektøren at de så effekter av en femårig prosess for å bli best blant boligbyggerne. De meldte om flere medlemmer og flere igangsatte boliger.

Byggevare for 2,5 milliarder
Administrerende direktør i Nordek, Rune Smestad, sier i en pressemelding at byggevare er det forretningsområdet i Nordek som står for den høyeste andelen av sisteleddsomsetning. Totalt omsatte de 70 Byggkjøp-butikkene landet rundt for 2,5 milliarder kroner i 2006. Det er en økning på 12 prosent. Byggkjøp har valgt å rette seg spesielt mot det profesjonelle markedet og markedet for selvbyggere. Disse utgjør om lag 60 prosent av kjedens totale omsetning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *