Boligprisene mer opp enn antatt

Prisene på brukte borettslagsboliger har i snitt steget med 20 prosent fra første kvartal i fjor til første kvartal i år. I Stavanger har prisene i samme periode gått opp med hele 36 prosent. NBBL-direktør Ralph Norberg spår 15 prosent på årsbasis.

– De som trodde at boligmarkedet i år ville bli roligere etter fjorårets voldsomme prisoppgang, må revurdere sine antakelser. Kun i 2000 har vi registrert en høyere prisvekst i første kvartal, sier Norberg.

Stor geografisk variasjon
– Prisveksten i årets første kvartal gikk igjen i hele landet. Størst var økningen i Bergen med 11,4 prosent. Akershus hadde 10,1 prosent. Lavest var veksten i Trondheim med 0,8 prosent, forteller samfunnsøkonom Dag Rune Arntsen i Norske Boligbyggelags Landsforbund( NBBL).
Økningen det siste året er rekordstor for Stavanger med 36 prosent, fulgt av Bergen med 25 prosent økning i prisene. En gjennomsnittlig brukt borettslagsbolig koster nå 1.743.000 kroner

Renteoppgang ingen hindring
En overrasket Ralph Norberg ser at den kraftige prisstigningen kommer til tross for høyere og fortsatt stigende rente. Han tror det skyldes en generell høykonjunktur i landet, høy befolkningsvekst og sentralisering, samt økte byggekostnader som følge av mangel på materialer og arbeidskraft.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *