Norsk lønn holder polakkene her

Norsk lønn og norske arbeidsvilkår kommer til å holde de polske arbeidstakerne her i landet. Hjemlandet deres har oppgang og økende etterspørsel etter arbeidskraft. Men selv om lønningene er stigende, kan de ennå ikke konkurrere med de norske.

Undersøkelsen ”Polsk byggenæring i bevegelse” som Fafo Østforum har gjort på oppdrag for Byggenæringens Landsforening og tidsskriftet Byggeindustrien, fastslår at de fleste av de tusenvis av polske bygningsarbeidere i Norge vil foretrekke å bli her ennå en stund.

Det er også behov for dem, understreket adm. dir Sverre A. Larssen på en pressekonferanse i Oslo tirsdag.
Han viste til at det er anslagsvis 25.000 utenlandske arbeidstakere i norsk byggenæring. De har vært helt nødvendige for at næringen skulle klare den voldsomme veksten den har opplevd de siste tre åra. Omsetningen er økt med 30 prosent, og 50 milliarder kroner på disse åra.

Larssen mente at norsk boligbygging må holdes på et høyt nivå lenge for å ta igjen etterspørselen som ble skapt i de magre åra på 1990-tallet, og som følger av en voksende befolkning.
– Det er mer som taler for høy aktivitet i byggebransjen enn det er fare for prisfall i boligmarkedet, mente Larssen med adresse til sentralbanksjefens årstale.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *