Byggefeil til debatt

De har mye å snakke om, de som møter opp på konferansen om byggefeil i Ingeniørenes Hus i Oslo 5. og 6. februar. Hvert år oppstår det byggefeil for 12-15 milliarder kroner, så BA-næringen har et formidabelt forbedringspotensiale.

Flere aktører i bransjen står bak arrangementet, som skal gi et bilde av hva bransjen nå arbeider med for å få ned omfanget av byggefeilene.

Samarbeidsprosjektet mellom Kommunal- og regionaldepartementet og Rådet for bygg, anlegg og eiendom, Byggekostnadsprogrammet, finansierer flere av de pågående prosjektene som skal redusere byggefeil og skape bedre holdninger og atferd i næringen. ”Veien til riktig utført bygg” er et av disse prosjektene, og det er blant andre dette som står bak den kommende konferansen.

Såvel offentlige myndigheter som private aktører får slippe til, likeså forbrukersida og forskningsmiljøene. Seriøsitet, Startbank, ny plan og bygningslov, industrialisering, prosjektering, skadedatabase og kvalitetsstyring er blant temaene som skal opp. Det blir også anledning til diskusjon.

Mer om Byggekostnadsprogrammet finner du via lenken under.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *