Første kontorbygg i massivtre

Som de første i landet, kan Viken Skog i januar ta i bruk et kontorbygg hvor massive treelementer er dominerende. Når landets største skogeierforening skulle ha nytt kontorbygg, måtte det bli bygd med skogens egne materialer.

I bygget på Hønefoss er det 500 kubikkmeter massive elementer i tre. Over en underjordisk garasjekjeller i betong, er treverk det mest brukte materialet. Ikke bare i vegger og golv, her er også kledninger og vinduskarmer i forskjellige treslag. Men alt treverk er hentet fra de norske skogene. det har vært et poeng for byggherren og det er lojalt fulgt opp av arkitekten, Arkitektkontoret Stein Halvorsen as.

Selv om tre er det dominerende, brukes materialet i fin kombinasjon med betong, stål og glass.

Tømmerstokker til tørk
Formen på bygget er helt spesiell.
Bygget utgjør en trekant som kan assosieres med tømmerstokker som ligger til tørk i skogen. Slik stokkene ligger skrått mot hverandre og som to akser i trekanten, ligger byggets to hovedvolumer og utgjør husets massive tre. Kontorarbeidsplassene er plassert i disse volumene.
Midten i bygget fylles av en ellipseformet, dobbeltkrum, konstruksjon med fellesrom og styrets rom på toppen. Ellipseformen dekoreres med furuspon som igjen kan gi assosiasjoner til ei kongle.

Spennende for tømrere
– Dette er et spennende kontorbygg for et tømrerfirma! sier en begeistret administrerende direktør Haakon Tronrud og prosjektleder Stig Rongved i Tronrud Bygg. Firmaet har hovedentreprisen for det nye kontorbygget.

Les hele artikkelen «Kontoret i furuskogen» her, eller i Byggmesteren nr 11/12 som du kan bestille her ..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *