Artikkelen ble publisert for over 1 år siden. Tekniske egenskaper, priser og andre fakta kan ha endret seg siden publisering.

Verdifullt hyttefolk på Hitra

Hyttefolket gir et verdifullt tilskudd på 54 millioner kronertil næringslivet på sør-trønderske Hitra hvert år. Turistene tilfører øysamfunnet så mye at det bør åpnes for mere hyttebygging, mener den lokale næringsforeningen.

En beregning Næringsforeningen har gjort, viser at hyttene som allerede er på Hitra tilfører næringslivet 54 millioner kroner i året.

Bygges det flere hytter, representerer hver hytte en omsetning på en million kroner til byggebransjen. Videre blir det økt omsetning for kommunens planavdeling i tillegg til at økt handelsomsetning gir flere arbeidsplasser, grunnlag for flere fastboende og dermed enda mer handel, argumenterer næringsforeningen i lokalavisa Hitra-Frøya på nett .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *