Støy skader mer enn hørselen

Hver tredje europeiske arbeidstaker opplever plagsom støy og syv prosent av EUs arbeidstakere har en hørselskade som skyldes jobbstøy. I dag starter den europeiske aksjonsuka mot støy, med inspeksjoner fra arbeidstilsynet i en rekke bedrifter, også i byggebransjen.

Hørselskader er alvorlig og kan ikke helbredes, kun forebygges. Men støy skader mer enn hørselen. Støy kan gi stress og medvirke til økt risiko for ulykker. Støy kan også spille inn ved hjertesykdom.

700 tilsyn
I løpet av aksjonsuka vil arbeidstilsynet gjennomføre inspeksjoner i omlag 700 virksomheter innen transport, næringsmiddelindustrien, bygge- og anleggsbransjen, verkstedsindustrien, skoler og barnehager, utelivs- og serveringsbransjen samt telefonsalg.
Ved forrige aksjon i 1999 ble 600 virksomheter besøkt. 65 prosent av dem fikk varsel om pålegg. Få hadde gjennomført støydempingstiltak, selv om mange hadde kartlagt støyproblemet.

Samfunnsproblem
Arbeidsrelatert støy som samfunnsproblem er tema på en konferanse arbeidstilsynet arangerer i Folket Hus i Oslo i dag. Hva støyen gjør med oss og hva du kan gjøre hvis du er plaget av støy, er blant temaene som tas opp.
Byggmesteren er tilstede på konferansen og vil komme tilbake til denne og aksjonsuka.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *