Boligsalg som ventet lavere

Salget av nye boliger er lavere i første kvartal i år enn i fjor. Men det er helt som ventet, mener Prognosesenteret AS

Fjoråret endte med en igangsetting som var 29 prosent høyere enn det foregående året, mens salget var 18 prosent høyere. Når igangsettingen i første kvartal i år faller med 26 prosent og salget med 11 prosent i forhold til samme kvartal i fjor, er det derfor nesten som «norrmalt». Salget faller ned på det som fortsatt betegnes som et godt nivå sammenlignet med tidligere år.

2005 kan likevel blir er godt år med et stabilt godt salg og et igangsettingsnivå som ikke skal ligge så langt etter 2004, spår Prognosesenteret i rapporten om markedsutviklingen som er utarbeidet for Boligprodusentenes Forening.
Oslo utpekte seg som regionen med størst økning i nybygging av boliger i fjor. Det er derfor ventet at det er her nedgangen i det norske boligmarkedet vil ligge i 2005, lyder det i rapporten.

Siden igangsettingen holder høyere takt enn salget av nye boliger, synker hele næringens ordrereserver. Fra fjerde kvartal i fjor til første kvartal i år, sank reservene med 1,5 prosent slik at samlet reserve nå er 5,8 prosent lavere enn ved samme tid i fjor.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *