Serverer matte til skolene

Byggenæringens Landsforening (BNL) og deres tusenvis av medlemmer rundt om i landet har sett seg ut en oppgave med å legge til rette for spennende matteundervisning i skolen. Bedriftene vil gjerne være med på at barn og unge får et bedre forhold til matematikken.

Landslaget for matematikk i skolen (LAMIS) tok for fire år siden initiativ til skolenes matematikkdag. BNL ble med fordi byggenæringen lever av matematikk i praksis.

Interessen fra bedriftene var det første året lik null, forteller ansvarlig for dette i BNL, Knut Moen.

Skoleungdom er framtida
Siden har bedriftene våknet, og nå er det mange som er med på dette som gir unge bedre matematikk-kunnskap. Både bedriftene og skolene opplever dette som positivt. Bedriftene oppnår bedre kontakt med skolene og på toppen kanskje får et bedre renommé blant lærere, foreldre og de unge selv.
Slik kan dette også være med og bidra til framtidig rekruttering og til framtidige kundeforhold.

Store byggeklosser og mattehus
Andre uke i februar arrangeres årets matematikkdag, og nå oppfordrer BNL bedriftene til å forberede seg.
BNL har lagt til rette med flere tiltak og aktiviteter som bedriftene kan bruke i skolene. Det er de små matematikkhusene med forskjellige regneoppgaver på, det er matte konkurransen Wood-stock med små lafteklosser. Videre er det matematikkrom til skolene, opplegg for matteundervisning etter storyline-prinsippet, Bolig-abc og kortstokker.

De forskjellige tilbudene varierer fra barnetrinnet til øverste klasse i ungdomsskolen.

Knut Moen i BNL oppfordrer bedriftene til å ta kontakt med skolene i nærmiljøet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *