(Illustrasjonsfoto: Selvaag Bolig AS)

Selvaag Bolig solgte flere boliger

– Vi lykkes blant annet fordi vi alltid inngår fastpriskontrakter for bygging som inkluderer lønns- og prisstigning. Det gir oss god kostnadskontroll, sier direktør Sverre Molvik.

Boligutbyggeren Selvaag Bolig fikk et resultat før skatt på 67 millioner kroner av en omsetning på 628 millioner kroner i første kvartal i år, skriver selskapet.

Gode resultater og marginer

– Markedsforholdene tatt i betraktning var det gode resultater i kvartalet. Vi lykkes blant annet fordi vi alltid inngår fastpriskontrakter for bygging som inkluderer lønns- og prisstigning. Det gir oss god kostnadskontroll, sier administrerende direktør Sverre Molvik.

Ved utgangen av kvartalet hadde Selvaag Bolig 671 boliger med en samlet salgsverdi på 3,95 milliarder kroner under bygging.

– Nyboligmarkedet har vært utfordrende de to siste årene med høye byggekostnader og høye levekostnader. Vi har likevel klart å holde ordrereserven på et nivå som sikrer resultater fremover, og opplever nå at byggekostnadene har stabilisert seg og at markedet har blitt bedre. Dette vil kunne gjøre det mulig å byggestarte flere prosjekter fremover. Salget i første kvartal var det beste siden første kvartal 2022, sier Molvik.

I løpet av kvartalet solgte Selvaag Bolig 139 boliger netto og har nå ca. 400 boliger i salg. Dersom bedringen i markedet fortsetter, har selskapet mulighet til å salgsstarte prosjekter med et potensial på ytterligere 700 boliger ut året.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *