Bjørn Martin Akre, daglig leder i i-Bolig. (Foto: Torni Støvland)

i-Bolig tok hjem boligpris for sine fargerike småhus

Gardermoen-selskapet vant prisen Årets Småhusprosjekt for boligprosjektet på Ladderudløkka i Eidsvoll.

– Prisen betyr veldig mye for oss og gir en indremedisinsk motivasjon. Vi har folk som står på sent og tidlig i en tøff periode i bransjen. Så det gir en ekstra piff, sier daglig leder Bjørn Martin Akre i i-Bolig, som er en del av Systemhus.

Les også: Nominerer grønne hytter og rasjonelle småhus

Prisen ble delt ut under Boligkonferansens festmiddag på Fornebu 14. mai. De andre to prisene gikk til Tinde Hytter for Årets Hytteprosjekt og Birk & Co for Årets Leilighetsprosjekt.

Arkitekttegnede boliger

Kvaliteter som boligene måtte levere på, var standardisering og byggekostnader, bærekraft og bokvalitet, særpreg og nyskaping.

Særpreg og sosial bærekraft er to av bærebjelkene i i-Boligs prosjekt på Ladderudløkka, som til slutt vil bestå av til sammen 88 rekkehusboliger og leiligheter.

– I starten av prosjektet kjørte vi en arkitektkonkurranse hvor vi til slutt valgte Talo Arkitektur. Deres løsning løfter opp sosial bærekraft på en måte som vi synes gir veldig gode bokvaliteter. Samtidig ser boligene bra ut, sier Akre.

Fellesområder gir sosial bærekraft

Boligene er planlagt i fire ulike felt, som hver har sine fellesområder og tun, der folk kan møtes og være sosiale.

– Boligene ligger sånn at de er synlige for veldig mange. Derfor ønsket vi å bygge et ikonisk boligprosjekt. Ladderudløkka består av fire ulike felt; Fruktløkka, Akebakken, Sandland og Parsellhagen. Alle har sitt særpreg og tematun med hvert sitt fellesareal, sier Akre.

Spesielle fargevalg

Fargebruken skiller seg også ut, med innslag av gult, grønt, brunt, oransje og rosa. Her er ingen grå og monotone hus.

– Det er jo litt uvanlig at noen tør å bruke disse fargene. Og det koster også mer enn å velge mer «vanlige» farger. Men vi stolte på arkitekten og KOI Fargestudio, og har fått veldig mange positive tilbakemeldinger, forteller Akre.

Salg- og markedssjef Birgitte Andersen i Systemhus er utrolig stolt over at et medlem stikker av med denne høythengende prisen i bransjen.

– Vi er en boligkjede med mange dyktige fagfolk, og dette viser noe av det våre medlemmer står for. Boligenes miljøprofil og bidrag til sosial bærekraft er veldig god. Så er arkitekturen spennende og fargebruken uredd. Du blir rett og slett glad av å se boligfeltet, sier Andersen.

Inspirerer i tøffe tider

Med dyrtid, økte renter og færre igangsatte boligprosjekter, står boligutviklere over hele landet i en tøff tid. i-Boligs daglige leder gleder seg over prisen og mener ting vil snu.

– Den perioden boligbransjen er i, vil jo gå over. Vi har stor tro på prosjekter som Ladderudløkka, men har også andre prosjekter på gang i Romerike. At vi får mye oppmerksomhet rundt småhusprosjektet, gir oss litt bedre aktivitet andre steder også, avslutter Bjørn Martin Akre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *