Karene i Park & Anlegg AS har full oversikt over maskinparken. (Foto: Abax)

Stoppet tyvene før utstyret forsvant ut av landet

Med sporingsbrikker i stjålne maskiner så de overvåkne ansatte i Park & Anlegg AS hvor tyvene var og varslet politiet som raskt rykket ut.

 

 

Les også: Sporingsbrikken tok verktøybande fra Estland

– Våre rundt 300 ansatte er til enhver tid involvert i nesten 60 ulike prosjekter mellom Oslo og riksgrensen mot Sverige. Det innebærer at vi til enhver tid har et stort antall maskiner og tyngre verktøy i bruk. For å få best mulig utnyttelse av denne utstyrsparken, er det helt essensielt at vi alltid har oversikt over hvor tingene er, sier verktøyansvarlig Andre Bjore i Park & Anlegg AS.

Derfor har han festet en ABAX Locator-brikke på et stort antall av selskapets utstyr.

ABAX Locator er den minste sporingsenheten fra ABAX.

Den krever ingen strømkilde og er lett å feste på skjulte steder på ting. Dette gir Park & Anlegg oversikt i sanntid over hvor utstyret befinner seg.

– Vi har prosjekter som er viktige for både innbyggere, myndigheter og bedrifter i Østfold. Dette gjør Park & Anlegg til en arbeidsplass med mening for våre ansatte. Det som derimot er langt mindre meningsfullt er å lete etter utstyr som vi ikke finner, det er bare frustrerende og som sand i maskineriet vårt, forklarer Andre.

Kostbare maskiner var borte

Alt utstyret hos Park & Anlegg er forsikret, men fordi det gjerne har gått noen år siden maskiner og verktøy ble kjøpt, kan den økonomiske kompensasjonen bli langt mindre enn bruksverdien. I tillegg kommer tap av arbeidstid fordi viktig arbeid ikke kan bli utført den dagen, samt tid som går med til å skaffe nytt.

– For ikke lenge siden steg adrenalinet allerede før arbeidsdagen hadde begynt. Det hadde åpenbart vært innbrudd på hovedkontoret og lageret vårt. Kostbare maskiner var borte. Via appen fra ABAX kunne vi se at sju stykker av dem befant seg utenfor en bensinstasjon ved E6. Vår driftssjef dro resolutt dit, og fant ut at verktøyet sannsynligvis befant seg inne i en hvit varebil med utenlandske skilter, sier Andre.

Politiet ble varslet, og de kom svært raskt til stedet. Det dukket aldri opp noen eiere ved varebilen. Politiet var derfor svært hjelpsomme da de rekvirerte en kranbil, som tok med seg varebilen til Park & Anleggs hovedkontor. Der kunne de enkelt hente ut verktøyet som var på avveie og alt kom til rette.

– Jeg liker å si at vi hjelper politiet til å gjøre en bedre jobb, sier Andre.

Med full kontroll kan Park & Anlegg få en mer økonomisk utnyttelse av maskiner og verktøy.

Andre ganger løser de utfordringene selv:

– Til grunnarbeidet vi gjør for BaneNor i forbindelse med ny togstasjon i Moss, er en steinsag til å kutte granitt blant de viktige verktøyene våre. En dag var en av dem borte, og viktig arbeid måtte settes på hold. Heldigvis så vi på appen at sagen befant seg på en adresse like i nærheten. En myndig kollega oppsøkte stedet, og minutter senere hadde vi fått den tilbake.

Andre Bjore setter stor pris på ABAX Locator. Mens tyverier ikke er dagligdags, har han langt oftere behov for en oversikt over hvor utstyret befinner seg.

– Lete, vente på kolleger, ringe og kjøre rundt, kjøpe nye ting vi egentlig ikke trenger. Dette er den type frustrasjoner som vi unngår med ABAX Locator. Vi får rett og slett mye bedre oversikt uten å innføre tungvinte rutiner som ingen liker og knapt noen ville orket å følge opp. Dette er en løsning som er skapt for den måten vi liker å jobbe, sier han.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *