- Det blir så mye ryddigere og penere, og du slipper flising i treverket, sier Nikolaisen. (Alle foto: ESSVE)

Skjult innfesting gir eksklusivt uttrykk – og fornøyde kunder

Håndverker Andreas Nikolaisen har bygd en terrasse der skjult innfesting og sømløse overganger har gitt et lekkert resultat.

Nikolaisen hadde tett dialog med familien som gav han oppdraget, og det ble utvekslet både tegninger og inspirasjonsbilder før den endelige planen ble lagt.

– Kunden ba ikke om skjult innfesting, men når du først skal legge så mye i å få noe unikt satte jeg det som et krav at vi skulle bruke skjulte skruer. Det blir så mye ryddigere og penere, og du slipper flising i treverket. De ble selvsagt veldig fornøyd med den finishen.

HDS-systemet fra ESSVE består av klemmer som du fester på terrassebordene og syrefaste skruer. I klemmene er det spor hvor du setter skruene. Verktøyet sørger for at det er riktig avstand mellom terrassebordene, og du kan velge mellom 3 og 5 mm avstandsskiver.

– Hvis man toppskrur terrassebordene er det viktig å få skruene på rekke og rad slik at det blir et pent resultat. Med HDS-systemet er ikke det like avgjørende. Det krever litt jobb å sette klemmene, men det fungerer veldig bra når man får inn en rytme på det. Bitsene passer godt til skruen som hører til slik at det blir veldig lite hakking og den drar seg godt ned til den er ferdig skrudd inn, forklarer Nikolaisen.

Et godt forarbeid er viktig for sluttresultatet

– På et sånt prosjekt som dette, og selvsagt ellers og, er forarbeidet kritisk for sluttresultatet. Her hadde vi ønske om at boardwalken skulle gå kant i kant med gresset på enden. Dermed måtte vi grave ned bjelkelaget i bakken. For å få lik høyde hele veien brukte jeg rotasjonslaser. For å beskytte treverket, stødigere fundament og for å hindre at ugress vokser opp la jeg fiberduk nedi rennene, la bjelkelaget med 90 cm avstand, og så fylte vi på med pukk for et stabilt resultat.

Jobber smartere, ikke hardere

For å skru bjelkelaget som ligger tett ned til bakken brukte Nikolaisen treskruen Essdrive med en overflatebehandling som gir korrosjonsklasse C4. Det sikrer at skruen ikke ruster og korroderer, noe som er avgjørende for denne konstruksjonen som ligger så tett på bakken hvor det vil bli fuktig.

– På hele prosjektet har jeg brukt Essve-skruer i ulike formater. Når man har sånne store prosjekter hvor det skal skrus mye er det avgjørende å bruke skruer hvor du ikke trenger å dytte så mye med drillen. Disse skruene tar lett tak og drar seg lett inn, noe som gjør at jeg bruker mindre krefter, sier Andreas.

– Det blir så mye ryddigere og penere, og du slipper flising i treverket, sier håndverker Andreas Nikolaisen. (Alle foto: ESSVE)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *