Visste du at flere av Bostiks lim-typer inneholder biobaserte materialer?

På vei mot mer bærekraftige produkter – Bostiks biobaserte lim

Bruken og utviklingen av biobaserte materialer øker i takt med økte miljøhensyn, nye forskrifter og teknologiske fremskritt. Visste du at flere av Bostiks lim-typer inneholder biobaserte materialer?

Et biobasert produkt består delvis av biobasert materiale. Biobaserte materialer stammer helt eller delvis fra levende materiale (biomasse), som planter og dyr, og tilbyr både bærekraft og kvalitet uten kompromisser.

– Ved å velge et biobasert lim fra Bostik bidrar du til å redusere avhengigheten av fossilt brensel – et bedre miljøvalg uten at det går på bekostning av kvaliteten, sier Jenny Lundegård, Head of Product Management & Technical Services, Bostik Nordic.

Lettvektslim for gulv og vegger med redusert klimapåvirkning!

Hittil brukes biobaserte materialer i noen av Bostiks gulv- og vegglim. Materialene som brukes, er furuharpiks, potet- og maisstivelse og naturlateks. Bostiks biobaserte produkter har et ikon som angir den spesifikke prosentandelen biobasert innhold og testmetoden som er brukt.

Bostiks biobaserte lim-typer og hva de inneholder:

De spesifiserte produktene er de som har gjennomgått målinger og hvor andelen biobasert materiale kan sikres. Bostiks sortiment består imidlertid av flere biobaserte produkter, men som ennå ikke har gjennomgått disse målingene.

De fleste Bostik-produkter er testet av Eurofins i henhold til den europeiske standarden SS-EN 16640. Det biobaserte innholdet beregnes ut fra andelen karbon fra biomasse i forhold til det totale karboninnholdet i produktet.

Les mer om bruken av biobaserte materialer på Bostiks hjemmeside!

Bostik er en global ledende spesialist innen industriell produksjon samt innen bygg- og forbrukermarkedet. I over et århundre har Bostik produsert innovative løsninger som er smarte og tilpasningsdyktige til det som former menneskers hverdag. Bostik er en del av kjemikonsernet Arkema. For mer informasjon om Bostik, besøk www.bostik.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *