Oldgesell Inge Unneland Bauge i full mundur og den ærverdige Håkonshallen gjør svennebrevutdelingen ekstra minnerik for oldermann Stein Otto Johannessen og sønnen Thomas Øvre Johannessen (Foto: Privat)

Oldermannen delte ut svennebrev til sønnen

Svennegildene i Bergen er alltid stas, men i år var det ekstra stas for far og sønn Johannessen i Bergen.

Sist torsdag var kvelden endelig kommet, og det var to seremonier i Håkonshallen for 320 unge mennesker som fikk fag- og svennebrevene sine.

Oldermann Stein Otto Johannessen i Byggmesterforbundet vest var med og delte ut svennebrevene i tømrerfaget. Blant de 58 tømrersvennene, var sønnen Thomas Øvre Johannessen og to av hans kamerater. Johannessen var fotballtrener for dem da de var små, og alle gikk i lære i Markhus AS der Johannessen nå er markedssjef.

– Det var stor stas som det alltid pleier å være, og ble ganske emosjonelt da sønnen vår ble ropt opp og jeg kunne gratulere ham med svennebrevet, forteller Johannessen.

Etter bestått svenneprøve, har alle tre fått fast jobb i firmaet, Thomas og den ene kameraten avtjener nå verneplikten, og mens den tredje er i jobb og skal i militærtjeneste over jul.

 

Familie, oldgesell og representanter for Vestland fylke omkranser Thomas Øvre Johannessen:
(f.v.) Leder i Hovedutvalg for utdanning Åsmund Berthelsen i Vestland fylke, oldgesell Inge Unneland Bauge, Stein Otto og Inger Øvre Johannessen, Thomas Øvre Johannessen og søster Iselin Øvre Johannessen, fylkesordfører Jon Askeland og leder i Y-Nemnda, Atle Rasmussen.

Tradisjonsrikt svennegilde

Fag og svennebrevseremonien foregår i Håkonshallen i tradisjonsrik stil. I år var det totalt 800 mennesker til stede ved de to seremoniene. Oldgesell Inge Unneland Bauge leder seremoniene, han åpner laden og leder arrangementet. Tradisjonstro er han kledd i lang frakk og flosshatt og bærer et septer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *