Den helelektriske versjonen av F150 pickupen kommer med firehjulstrekk som standard. (Foto: Ford Motor Norge)

Første Ford F-150 Lightning på norske skilter

I løpet av 24 timer mottok Ford Motor Norge mer enn 1000 søknader om kjøp av den helelektriske pickupen F-150 Lightning. Nylig registrerte selskapet sitt første eksemplar av den ekstremt populære 5-seteren på norske skilter.

– Interessen for F-150 Lightning har vært helt ekstrem til å være en pickup i denne prisklassen. Nå er vi klare til å skrive endelige kontrakter med de som har søkt og fått tilslag om å kjøpe. Vi forventer å levere ut de aller første bilene til kunde i desember 2023, mens majoriteten av leveringer vil skje i 1. kvartal 2024, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Les også: Helelektrisk pickup fra Ford

Ekstra antall biler til Norge

Norge fikk, som eneste land utenfor Nord-Amerika, muligheten til å selge F-150 Lightning – i et begrenset volum. Dette volumet var opprinnelig bare 500 biler, og med den enorme interessen det har vært for denne bilen var Ford Motor Norge sikre på at dette volumet ville bli “revet bort”.

– Derfor besluttet vi å ha en søknadsprosess – for å sikre at de «riktige» kundene fikk tilbud først om å kjøpe F-150 Lightning, og ikke minst for å unngå spekulanter. Likevel overgikk interessen våre forventninger, og i løpet av de første 24 timene fikk vi inn over 1000 søknader. Vi har derfor jobbet ekstremt hardt med å øke allokeringen for å kunne tilfredsstille en større andel av de reelle søkerne – og det har vi heldigvis klart, sier Berg.

F150 Lightning på turné tidligere i høst – med norske skilter. (Foto: Ford Motor Norge)

Helt nylig har de i tillegg fått tilgang på et lite antall ekstra biler, som ikke er lovet bort til kunder og som skal selges på vanlig måte – til alle de som av forskjellige årsaker ikke allerede har søkt.

– Dette er biler vi forventer vil ankomme Norge tidligst i løpet av 2. kvartal 2024. Med det trykket vi har hatt på F-150 Lightning tyder alt på at også disse vil bli solgt innen kort tid, så her er det bare å være rask for å sikre seg en perfekt helelektrisk familiebil og ekte arbeidshest, sier Ford Motor Norges administrerende direktør.

Norgesversjon med 5 seter, 452 HK og høyt utstyrsnivå

Nye F-150 Lightning er en svært stor og romslig pickup for fem personer. Den er hele 5,91 meter lang, 2,44 meter bred og 1,99 meter høy. I tillegg til et stort plan og mye plass inni kupeen, har den en drenerbar Mega-Frunk på hele 400 liter under panseret – hvor du kan frakte mer enn 180 kilo.

Varianten som er tilgjengelig i Norge gjør det svært enkelt å velge – alle bilene er helt likt utstyrt og i samme farge. Dette er en 5-seters Lariat Launch Edition i fargen Antimatter Blue Metallic. Den kommer med et Standard Range-batteri på 98 kWt utnyttbar energi, har 452 HK og et maksimalt dreiemoment på 1050 Nm. 0 – 100 km/t går unna på under 5 sekunder. Den har også en nyttelastkapasitet på 535 kg* og maksimal hengervektkapasitet på 3490 kg*.

(Foto: Ford Motor Norge)

Den helelektriske pickupen kommer med firehjulstrekk som standard. Med et uavhengig bakhjulsoppheng og et lavt tyngdepunkt er både kjøreegenskaper og fremkommelighet svært god – om det er våte veier, snø, sand eller tørr landevei. 5-seteren kommer også med fire forskjellige kjøremoduser som automatisk optimaliserer den for forskjellige kjørescenarioer: Normal, Sport, Off-road og Tauing.

Understellet er forsterket med metallplater for å beskytte batteri og motor i tøft terreng. Batterikassen er vanntett og beskyttet av et støtabsorberende materiale.

Rekkevidden, målt etter WLTP, er 429 km. F-150 Lightnings litium-ion batteri kan lades fra 15 til 80 % på 39 minutter med en 150 kW DC-hurtiglader.

Til tross for rekordsvak norsk krone, økte råvarepriser og en rekke andre makroøkonomiske faktorer som har endret seg siden det ble åpnet for bestilling i april, vil prisen på den meget godt utstyrte Lariat Launch Edition fremdeles være på 1.183.000 kroner.

Bilene som kommer, vil bli registrert som personbil (M1), og kan kjøres med vanlig B-førerkort, skriver Ford Motor Norge.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *