Akershus bygningsvernsenter og Buskerud bygningsvernsenter arrangerer kurs om energitiltak i eldre bygg i samarbeid med Fortidsminneforeningen og Eeffy. (Illustrasjonsfoto: Edvard Undall. Akershus bygningsvernsenter)

Gratis kurs og webinar om energitiltak i eldre bygg

28. november holder Ola Fjeldheim fra Fortidsminneforeningen og Glen Lesaca fra Eefy webinar om energitiltak i eldre bygg for håndverkere. Webinaret er beregnet for håndverkere, men er åpent for andre.

Dette kurset er for håndverkere som ønsker å få kunnskap om hvordan du gjennomfører energitiltak i eldre bygg og hvilke råd du skal gi til huseiere, skriver Buskerud bygningsvernsenter.

Viktig å vite før du rådgir

Kurset ser på typiske problemstillinger knyttet til energitiltak og varmetap i eldre bygg før 1960, samt bygningsfysikk og ulike typer isolasjon. Du kan melde deg på kurset her.

Del 1: Tirsdag 28. november kl. 18-20 (digitalt)

Gjennomgang av bygningsfysikk, vurdering av energitiltak i eldre bygg, isolasjon og ulike oppvarmingskilder, effekt/energigevinst og eksempler. Kurset avholdes digitalt på Teams – lenke sendes ut til påmeldte i forkant av seminaret. Åpent for alle.

Kursholdere: Ola Fjeldheim (Fortidsminneforeningen) og Glen Lesaca (Eeffy)

Del 2: 4./5./8. desember kl. 14-16

Her blir det gjennomført tre kursbefaringer rundt om i Viken. Deltakerne skal vurdere et eldre bygg og foreslå aktuelle energitiltak. OBS: kun 10 plasser per befaring! Huk av for hvilken befaring du ønsker å delta på i påmeldingsskjemaet. Påmelding er bindende.

Kursholder: Ona Flindall (Akershus bygningsvernsenter)

4. desember: Befaring i Sørum, Lillestrøm kommune

5. desember: Befaring i Gressvik, Fredrikstad kommune

8. desember: Befaring i Vestfossen, Øvre Eiker kommune

Kurset er del av en større satsning på ENØK i regi av Viken fylkeskommune v/avdeling for kulturarv.

Akershus bygningsvernsenter, Buskerud bygningsvernsenter, Bygg og Bevar, Fortidsminneforeningen og Murbyen Oslo tilbyr gratis energirådgivning og kurs. Satsningen er finansiert av fylkesråd for plan, klima og miljø og avdeling for kulturarv i Viken fylkeskommune.

Du kan melde deg på kurset her.

Ta kontakt med linnkr@viken.no dersom du har spørsmål!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *