Tilkomsteknikerne bruker to tau, et arbeidstau og et til backup. (Foto: Kai Roger Berget, RVT)

Arbeid i tau er ikke skummelt

Tilkomstteknikerne i Høyden AS henger og dingler på fasader i store høyder hver eneste dag. ­– Det kan se skummelt ut, men oppleves ikke sånn, forsikrer avdelingsleder Eirik Persson

– Tilkomstteknikk er et eget fag som krever kurs og sertifisering, understreker Persson.

– De fleste av våre ansatte driver aktivt med klatring, men å arbeide på fasader som i Vertikalen, er ganske forskjellig fra å klatre i fjell. Vi bruker to tau, et arbeidstau og et til backup. Dessuten er vi trent på å redde hverandre, og er vår egen redningsberedskap.

Les også: Nydalen Vertikal er 18 etasjer med trefasader

– Hvor lenge kan dere arbeide sånn i løpet av en dag?

– Vi har vanlige arbeidsdager og har ikke mer behov for pauser enn andre. Seler til tilkomstteknikk er ergonomisk tilpasset formålet, og sitteplater er en type utstyr som kan avlaste lårløkkene, forklarer Persson.

Alle har vært med

På Vertikalen har firmaet hatt to til tre ansatte, men flere av de ansatte har vært med på deler av jobben. Totalt er det 45 ansatte i Høyden AS, en av dem på Vertikalen, er tømrer. Firmaet har det meste av oppdragene sine i Osloområdet. Foruten fasademontering og komplettering som i Nydalen, gjennomfører de prosjekter som fasade- og vindusvask, vindusutskifting, maling og inspeksjoner.

Marius Amdal fra Høyden AS henger på fasaden og Stefan Zilske i RVT følger med. (Foto: Kai Roger Berget, RVT)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *