(Illustrasjon: Veidekke + MDH arkitekter + MASU planning)

Veidekke bygger Krødsherads nye skole i massivtre

Entreprenøren har vunnet pris- og designkonkurransen om å bygge nye Krødsherad barne- og ungdomsskole på Noresund.

Oppdraget er en totalentreprise med samspill, og kontrakten er verdt 158 millioner kroner ekskl. mva, sier Veidekke i dag.

Fikk tre tilbud

Etter gjennomført pre-kvalifisering i starten på 2023 fikk Krødsherad kommune tre tilbydere. Etter pre-kvalifisering ble det våren 2023 gjennomført en pris- og design konkurranse. Alle tilbydere leverte tilbud, og denne sommeren er disse tilbudene evaluert. Evalueringen er gjennomført av en jury bestående av medlemmer fra skolekomiteen, deriblant ansatt representanter i Krødsherad Skole, teknisk personale, to uavhengige arkitekter oppnevnt av Norske Arkitekters Landsforbund (NAL) og prosjektleder.

(Illustrasjon: Veidekke + MDH arkitekter + MASU planning)

– Vi er både glade og stolte over å ha vunnet konkurransen og vi takker så mye for oppdraget. Det å bygge gode skoler er noe av det viktigste vi kan gjøre, og jeg er sikker på at nye Krødsherad skole blir til stor glede og nytte for elever, lærere og andre brukere av skolen, sier distriktsleder Gro Brathovde i Veidekke Bygg Buskerud.

 

Utstrakt bruk av tre på Noresund

Skolen bygges for 320 elever fra første til tiende klasse. Første til fjerde trinn skal samles rundt et felles trinnareal i første etasje, mens femte til tiende trinn blir samlet i plan to. Bygget får gode miljøkvaliteter med energiklasse A, utstrakt bruk av tre og det blir forberedt for solcelleanlegg på taket.

(Illustrasjon: Veidekke + MDH arkitekter + MASU planning)

I tillegg til fleksible undervisnings­rom kan den nye skolen by på flerbrukshall, kontorer og bibliotek. Den nye skolen skal også kobles sammen med kommunehuset og svømmehallen, og den gamle skolen vil bli revet.

(Illustrasjon: Veidekke + MDH arkitekter + MASU planning)

Nå skal de siste detaljene i prosjektet utvikles videre i en samspillsfase mellom Krødsherad kommune, Veidekke og MDH Arkitekter. Byggestart er planlagt rett før påske med innvielse til skolestart 2025.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *