Adm. direktør Erland Løkken i Bergene Holm AS.

Bergene Holm forberedt på uforutsigbare tider

I år er rammebetingelsene og markedssituasjonen i byggebransje betydelig endret sammenlignet med for ett og to foregående år, konstaterer trelastprodusenten Bergene Holm.  

­– Selskapet er gjennom siste års gode resultater, likevel godt rustet til å styrke sin posisjon som en solid og langsiktig leverandør i det norske og internasjonale trelastmarkedet, heter det i en pressemelding.

Som trelast- og byggebransjen for øvrig, har trelastprodusenten sett store svingninger i markedet de to siste åra:

– Etter halvannet år med ekstraordinær omsetning og rekordhøy produksjons-, pris og markedsaktivitet, endte 2022 med lav etterspørsel, reduserte priser og uforutsigbarhet i markedet nasjonalt og globalt, skriver selskapet.

Investerer for å øke produksjonen

De siste årenes gode driftsresultater har gitt selskapet mulighet til å igangsette en omfattende og framtidsrettet investeringsplan fram mot 2030. Trelastproduksjonen vil øke med 20% til vel 750 000 kbm trelast i 2025 og nærmere 400 millioner kroner skal de neste årene resultere i ny produksjonsteknologi, økt kapasitet og nye produkter.

Forbereder nye og bedre produkter

Ny teknologi og tiltak som ytterligere forbedrer helse, miljø og sikkerhet, innføres fortløpende. Videre har selskapet det siste året investert nærmere 85 millioner kroner i et flerfunksjonelt behandlingsanlegg for impregnering og modifisering av tre. Anlegget gir muligheter for å lansere nye, holdbare og banebrytende produkter uten bruk av biocider. Et gjennomgripende digitaliseringsprogram ble prosjektert og satt i gang i 2022.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *