Første kjøkken med miljødeklarasjon

Som første kjøkkenleverandør i Norge, har danske Designa utarbeidet EPD (Environmental Product Declaration) og LCA (livsløpsanalyse) for løsningene sine. Dokumentasjonen er viktig også i vår bransjen, forteller kjøkkenleverandøren. 

Faktorer som for eksempel levetid og mulighet for gjenbruk, transport til og fra byggeplassen og utslipp av CO2 under produksjonen av materialer, er bare noen av de mange delelementene aktører i den norske byggebransjen må forholde seg til før og under et byggeprosjekt. Selv den minste skrue, etasjeskiller av betong og valget av kjøkkenløsning i en bygning, teller med når byggets miljøavtrykk skal beregnes.

[annone]

Derfor kan Designa tilby en miljøvaredeklarasjon – EPD – for inventarene sine. Miljøvaredeklarasjonen er utarbeidet av Teknologisk Institut i Danmark og dokumenterer en kjøkkenløsnings miljøavtrykk basert på et bredt spekter av parametere, inkludert blant annet produkt, prosess og transport.

– Med utviklingen av EPD-en kan vi dokumentere at vi jobber seriøst og faktabasert med bærekraft og samfunnsansvar, sier Tore Langen, Nasjonal Salgssjef Proff hos Designa.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *