Den nye Amarok modellen "PanAmericana". (Foto: VW)

Nye Volkswagen Amarok klar for norske veier

Volkswagen har åpnet for bestillinger av den nye generasjonen Amarok og de første kundebilene er ventet til Norge på sensommeren.

I 2010 lanserte Volkswagen sin første pickup, og Amarok ble raskt en populær bil i Norge. Frem til 2020 ble det utlevert rundt 9000 eksemplarer i Norge, før importør Harald A. Møller pauset salget i påvente av en oppgradert utgave.

Fire utstyrsvarianter

– Den nye Amarok er et sportslig og robust arbeidsjern, skreddersydd for røffe og utfordrende norske kjøreforhold og skiftende vær. Mange har gledet seg lenge til den nye utgaven, og vi er glade for å kunne tilby den med en solid grunnutrustning og til så konkurransedyktige priser, sier produktsjef for Amarok i Volkswagen Nyttekjøretøy, Kjetil Olafsen.

Med sine 5.350 millimeter er den nye Amarok 96 mm lenger enn forgjengeren. Akselavstanden på 3.270 mm er økt med hele 173 mm. Det gir bedre plass i dobbeltkabinen. Den økte akselavstanden gir også kortere overheng foran og bak. Resultatet er både et stiligere utseende, og bedre offroadegenskaper. Amaroks rampevinkler er nå opptil 30 grader foran, og 26 grader bak. (Foto: VW)

I Norge selges Amarok i all hovedsak som double cab 2-seters varebil, men den vil også være tilgjengelig som personbil.

Norske kunder kan velge mellom fire ulike utstyrsvarianter, som alle leveres med et avansert firehjulstrekksystem som standard. (Foto: VW)

Den godt utstyrte innstegsmodellen har fått navnet Life og leveres med en 4-sylindret dieselmotor, mens den noe bedre utstyrte utgaven har fått navnet Style. Volkswagen regner likevel med å selge mest av de to toppmodellene PanAmericana og Aventura.

Style, PanAmericana og Aventura leveres alle med V6 dieselmotor. Life kommer med 205 hk, mens de tre andre utgavene får en motorkraft på 240 hk.

Mye utstyr som standard

Andre generasjon Amarok får over 25 assistententsystemer, hvorav 20 er helt nye i Amarok. Blant annet kommer den med interaktive IQ.LIGHT – LED-Matrix-frontlys, Adaptive Cruise Control (ACC) og Front Assist-områdeovervåkingssystem. Mange av førerassistentsystemene, som Adaptive Cruise Control, er en del av standardutrustningen.

Volkswagen har gjort store interiørmessige grep på Amarok, og utvending ser man raskt at pickupen har signaturen til det anerkjente designerteamet til Volkswagen. Bilen er blitt både større og tøffere enn første generasjon Amarok.

Volkswagen har lyttet til innspillene fra kunder, og lagt mye utstyr og teknologi inn som standard i de fire utstyrsvariantene. Mange av modellens funksjoner er helt nye. (Foto: VW)

Med en lengde på 5 350 mm er den om lag 100 mm lenger enn forgjengeren. Akselavstanden på 3 270 mm er en økning på 175 mm, noe som gir mer plass i dobbeltkabinen. De norske Amarok-variantene er typegodkjent for nyttelast på inntil 989 kg for Amarok Life, og 931 for de andre variantene. Amarok kan trekke solide 3,5 tonn.

– Dette er et røft arbeidsjern av en bil, som vi gleder oss til å vise frem til kunder. Norge er et godt marked for pickuper, og Amarok vil være en praktisk bil som man kan stole på under krevende kjøreforhold, sier Olafsen.

Amarok kommer med en Norgesgaranti på 5år/200.000 km. Amarok har fått en solid understellsbehandling for å tåle krevende kjøreforhold ekstra godt. Amarok PanAmericana har også fått en beskyttelsesplate under motoren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *