Ytterdørene fra Swedoor med tilvalget STORM er godt isolerte, vel innenfor kravene til passivhus, som gjør at de effektivt holder varmen inne og energikostnadene nede. (Foto: Swedoor)

Nytt tilvalg fra Swedoor: Ytterdører som tåler ekstremt, norsk vær

Dørleverandøren Swedoor har lansert et nytt tilvalg til ytterdører. STORM er utviklet for å stå imot stadig mer ekstremt vær i Norge og Norden.

Tilvalget STORM er utviklet som et svar på økende tilfeller av kraftig regn og vind, store temperaturendringer og svingninger i luftfuktigheten. Mange områder i både Norge og Norden har nådeløst vær, og bygninger som står utsatt til krever materialer som holder over tid.

STORM – ytterdører som tåler ekstreme påkjenninger.

Står seg mot naturkreftene

– I hele Norden finner vi områder som er ekstra utsatt for vær. Typisk langs kysten og i ugjestmilde strøk på fjellet, men også i andre områder ser vi økende tilfeller av ekstremvær. For de som eier hus og hytte i værutsatte strøk er det en kjensgjerning at en «vanlig» dør ikke står imot naturkreftene over tid. STORM skal dekke dette behovet, og er utviklet for å tåle både vann og vind, sier Tara Liv Hall, produktsjef i Swedoor.

På væreharde Lillesandø, i Averøy kommune, har hytteier Kjell Stian Brunes fått installert en ny knallgul ytterdør fra Swedoor med det nye tilvalget STORM. (Foto: Swedoor)

STORM er et tilvalg til utvalgte design av Swedoor sine ytterdører. Overflaten på dørbladet og karmene er dekket med ekstra værbestandig HPL. Dette er et laminat som er konstruert med høyt trykk og varme, som resulterer i en ekstra sterk overflate.

Døren, med dobbeltfalset karm og ekstra tetningslist, er også ekstra motstandsdyktig mot såkalt drivregn. Det vil si regn i kombinasjon med sterk vind som gjør at vannet kommer horisontalt inn mot døren, og kan trenge seg inn i de minste sprekkene.

Se når STORM ytterdører utsettes for ekstremt vær på Sakrisøy i Lofoten

Testet hos SINTEF

For å være sikre på at konstruksjonen av døren skal tåle værforholdene den er utviklet for, har den blitt testet i klimasimulatoren hos SINTEF. Der ble døren utsatt for en såkalt stress-test over tre måneder.

Sakrisøy rorbuer i Lofoten har nå installert tre nye ytterdører med tilvalget STORM. Disse dørene er utviklet for å motstå både sterk vind, drivregn, svingninger i temperatur, luftfuktighet – og ikke minst saltvann. (Foto: Swedoor)

– Vi ønsket å teste døren hos SINTEF fordi vi ville være sikre på at den ville tåle de røffe, nordiske forholdene. STORM har også vært installert i noen utvalgte hus rundt omkring i Norden i over ett år, slik at vi har samlet oss erfaring på hvordan den oppfører seg i daglig bruk, sier Hall.

Isolerer godt

STORM er en videreutvikling av tilvalget ECO fra Swedoor. De er godt isolerte, vel innenfor kravene til passivhus, som gjør at de effektivt holder varmen inne og energikostnadene nede. Dette er et spesielt viktig poeng denne høsten og vinteren hvor oppvarmingskostnaden for mange er høyere enn tidligere.

Med STORM-alternativet får du en dør med egenskaper som ikke kan sammenlignes med andre tredører. (Foto: Swedoor)

Hengslene på STORM-døren er også motstandsdyktige. Stålkvaliteten står imot vann med høyt saltinnhold, for å ikke ruste eller miste funksjon over tid. STORM leveres som tilvalg til en rekke ytterdørmodeller fra Swedoor, og er tilgjengelig for bestilling hos alle forhandlere.

Se feriehuset på Averøy som er klar for vinterstormene med ny STORM ytterdør

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *