Byggingen av den første batterifabrikken til Freyr Battery er i gang i Mo i Rana. (Bilde hentet fra freyrbattery.com)

Batterifabrikk skaper bransjeoptimisme i Mo

Opptil 3.000 nye arbeidstakere tilknyttet batteriindustrien vil trenge sted å bo. Det skaper optimisme i byggebransjen i Mo i Rana.

Den første fabrikken som Freyr Battery har begynt å bygge, skal ha vel 600 arbeidsplasser til døgnkontinuerlig batteriproduksjon. Men det er planlagt enda en fabrikk. Når begge er utbygd, vil det skape 3.000 arbeidsplasser i industrien og som ringvirkninger i andre næringer, ifølge Avisa Nordland.

Mo i Rana kan regne med en befolkningsvekst på 5.000 personer, fra 26.000 innbyggere i dag til 31.000 om noen år. Det er beregnet at det blir behov for 2.000 nye boliger, forteller Avisa Nordland fra et informasjonsmøte i Bodø tirsdag.

Se Freyr Batterys dronefilm fra byggeplassen i januar 2023

Veldig optimisme

– Det er en veldig optimisme her nå. For det er ikke bare batterifabrikken, men også ny storflyplass som skal bygges. Begge får stor betydning for oss i den lokale byggebransjen, fastslår Bjørn Roger Kristiansen som leder B.K. Kristiansen AS. Firmaet er rigget for å ta sin del av boligbyggingen, mener han:

– Vi er til sammen 10 ansatte og innleide som nå konsentrerer oss utelukkende om å bygge nye boliger. Vi har gått helt bort fra rehabilitering. Med bistand fra Systemhus og MG bolig, kan vi levere eneboliger, rekkehus og leilighetsbygg. MG boligs elementer vil egne seg godt til denne utbyggingen, mener Kristiansen.

 

Ei artig tid framover

– Det blir ei artig tid framover. Vi har allerede jobb til alle våre ansatte, og regner med at ringvirkninger av batterifabrikken og storflyplassen vil gi oss mye å gjøre, sier også Trond Harry Hansen, daglig leder i MBA entreprenør i Mo i Rana. Firmaet har 86 ansatte.

– Det er en større entreprenør som har totalentreprisen på batterifabrikken, men de vil sikkert ha behov for en del underentrepriser. Det samme gjelder storflyplassen. Dessuten vil byen ha behov for nye skoler og barnehager i tillegg til de mange boligene som må bygges. Vi har gode utsikter her nå, i motsetning til hva jeg hører fra andre deler av landet, konstaterer Hansen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *