Bygget kan en gang i fremtiden demonteres, og materialene gjenbrukes i andre prosjekter. (Foto: Byggmesteren)

Redd Barna flytter inn i demonterbart trebygg

– Dette bygget er bygget på et så revolusjonerende vis at vi håper det vil forandre hele byggebransjen, sier generalsekretær Birgitte Lange i Redd Barna.

HasleTre er et trebygg på 3.000 kvadratmeter, fordelt over fire etasjer og kjeller som ble oppført på et år. Etter overleveringen i desember, har Redd Barnas mange ansatte flyttet inn og det er tid for innvielsen av hovedkvarteret.

Les også: HasleTre er så enkelt at det kan demonteres (+)

Løft for Redd Barna

– Redd Barna-huset representerer håp for oss, sier generalsekretær Birgitte Lange i Redd Barna. På åpningen takker Lange arkitektene i OsloTre og byggherrene Höegh Eiendom og AF Eiendom for å ha satset på et demonterbart trebygg av kortreist massivtre.

Generalsekretær Birgitte Lange og Redd Barna har fått sitt nye hovedkvarter. (Foto: Byggmesteren)

Generalsekretær Birgitte Lange omtaler dagen som en gledens dag.

– Dette bygget representerer en ny start, men vi begynner ikke på nytt. Vi tar med oss vår rike historie inn i bygget. Vårt mål med dette huset var å sørge for lokaler som ville styrke vår posisjon som verdens ledende, uavhengige organisasjon for og med barn. Vi ville ha et bygg som tjente dette formålet og styrket vår merkevare, sier Lange, og legger til at det var spesielt viktig å kunne flytte inn i et bygg som gjenspeiler organisasjonens miljøprofil.

Oslos ordfører Marianne Borgen, som tidligere har jobbet 16 år i barnerettighetsorganisasjonen, var hedersgjest og fikk æren av å offisielt erklære bygget for åpnet.

Birgitte Lange generalsekretær i Redd Barna, Marianne Borgen ordfører i Oslo og administrerende direktør Eirik Thrygg i Höegh Eiendom. (Foto: Kenneth Williams, Redd Barna)

– Denne dagen har jeg virkelig gledet meg til. Jeg har gledet meg til å se dette flotte huset med så mange dedikerte, kompetente og modige ansatte, sier ordfører Borgen.

Det er OsloTre som har tegnet bygget, som ligger like utenfor hovedinngangen til Vinslottet på Hasle. Plassen det står på har nå fått navnet Sigrid Helliesen Lunds plass, etter den første grunnleggeren av Redd Barna i Norge.

– At Oslo kommune nå har fått en plass oppkalt etter Sigrid, synes jeg er flott. Landet vårt trenger å kjenne til modige kvinner som har satt sine spor i vårt lands historie. Vi skal være stolte av Sigrid, sier ordfører Borgen.

Norskprodusert trekonstruksjon

Redd Barna-bygget eies av Höegh Eiendom og AF Eiendom, og administrerende direktør Eirik Thrygg i Höegh Eiendom takket Redd Barna på vegne av gårdeierne.

– Vi vil takke dere for at dere valgte å satse på oss. Dette bygget var et stort eksperiment for oss også. Vi trengte en leietaker og tenkte at Redd Barna i dette bærekrafthuset måtte være perfekt, sier Thrygg, som overrakte et pengetre i innflyttingsgave – et symbol på håpet om at midlene skal renne inn til det viktige arbeidet Redd Barna gjør for barn i hele verden.

Redd Barna Huset/Hasle Tre er bygget med en gjennomgående og innovativ norskprodusert trekonstruksjon.

Konstruksjonen består av tre fra innsiden til utsiden, og bærekonstruksjonen av norskprodusert massivtre og limtre er festet med treplugger og trelåser istedenfor stål og skruer. (Foto: OsloTre)
Hele bygget er planlagt som et prefabrikert byggesett og er sannsynligvis verdens første demonterbare og gjenbrukbare kontorbygg i tre. Bygget ble reist på rekordtid, og er innflyttingsklart kun 1 år etter første spadetak.
Fasadene består av sponkledning av norsk, ubehandlet malmfuru. Den elegante og detaljerte fasaden vil endre uttrykk etter årstidene. (Foto: OsloTre)
På taket er det en spektakulær takhage som både er en biotop for dyrking og pollinering, og som samtidig vil fungere som et fint oppholdssted.
I interiøret er det gjennomgående bruk av innovative trematerialer og naturmaterialer. Bl.a er kryssfinerplater i ask på innerveggene festet med trespiker av bøk, teppene som brukes i bygget er laget av geitehår og saueull og toaletter er laget av trefiber og harpiks. (Foto: Byggmesteren)

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *