Colour smoke-AX 3 røykpatroner. (Foto: Elma Instruments)

Røyk til enhver anledning

Skal du finne lekkasjene i en pipe eller et bygg kan røykpatroner være en lur løsning.

Å finne alle lekkasjepunkter i en eldre vegg eller pipe er ikke alltid så enkelt. Men nå leveres enkelte røykpatroner også med lukt slik at du kan snuse deg frem til målet, sier importøren Elma Instruments.

Ser lekkasjer raskt

Røykpatroner har mange anvendelsesmuligheter og er ideelle til bl.a. testing av ventilasjons-/klimaanlegg, tetthetstest av f.eks. skorsteiner og kontroll av luftens bevegelse, strømning og fordeling i kanaler og lokaler. Røykpatroner utsender partikkelrøyk og ikke oljebasert røyk. Det vil si at røyken ikke avsetter olje på omgivelsene.

Disse røykpatronene fra Bjørnax har en brenntid fra 180 til 240 sekunder når du vil sjekke lekkasjer i litt større omfang. (Foto: Elma Instruments)

Partikkelrøyken kan anvendes i alle lokaler og skader ikke membranen i gassmasker. Røyken har samme densitet som den omgivende luften og det er ingen kjemisk reaksjon ved kontakt med overflater. Det finnes også parfymert røyk slik at du på steder der du ikke direkte kan se røyken, kan lukte den hvis det er lekkasjer.

Elma anbefaler ikke å bruke fargede røykpatroner innendørs, da de inneholder fargestoffer som kan smitta av. Det kan også være lurt å forhåndsvarsle andre beboere i nærheten for å unngå misforståelser.

Penn med veke

Du trenger kanskje ikke store mengder røyk? Da kan du bruke små røykpatroner med en teleskopstang, pulverrøyk eller en praktisk røykpenn med utskiftbar veke. Enkle røyktennstikker er også en mulighet:

SPLINTAX røyktennstikker kan brukes til å studere luftstrøm, tetthetskontroll, test av røykdetektorer og brannalarmer samt til alminnelig ventilasjon. (Foto: Splintax)

Disse små enhetene er spesielt egnet for å kontrollere trekk fra dører og vinduer, kontrollere skorsteinsrør, sjekke avtrekk i kjøkken og bad og for å teste røykvarslere.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *