Salgsdirektør Trond Johannessen i BEWI Insulation Scandinavia.

Jackon og BEWI slår seg sammen

Jackon er blitt en del av BEWI konsernet idet børsnoterte BEWI har fått aksept for budet på den norskeide familiebedriften.

Det sammenslåtte selskapet blir en av Europas ledende leverandører av isolasjonsløsninger, emballasje og komponenter.

– For de mange kundene som er tett knyttet til Jackon-navnet, kan vi berolige med at vi er de samme menneskene, de kjente varemerkene slik som Thermomur og Jackofoam består, og vi fortsetter vårt arbeid med fokus på kompetanseheving og byggteknisk service, forteller salgsdirektør Trond Johannessen i en pressemelding.

Felles organisasjon blir enda bedre

Johannessen er salgsdirektør for den norske delen av BEWI Insulation Scandinavia, forretningsområdet for produkter til bygg- og anleggsbransjen i BEWI. De to byggorganisasjonene i henholdsvis BEWI og Jackon rigges nå i en felles organisasjon. Fra 1. januar 2023 vil alle ordre på byggprodukter, om det er varer fra BEWI eller Jackon, håndteres av et samlet ordrekontor.

– Utveksling av kompetanse på tvers av fag- og forretningsområder i hele konsernet gjør at vi kan spille hverandre enda bedre i markedet. Framover vil vi kunne tilby kundene våre et bredere produktsortiment og flere komplette systemleveranser, tilføyer Johannessen.

 

Utvidet og mer bærekraftig portefølje

Pressemeldingen forsikrer at kunder og samarbeidspartnere får en rekke fordeler av sammenslåingen. Selskapet kan tilby en utvidet og mer bærekraftig produktportefølje og et sterkt produksjons- og distribusjonsnettverk over hele landet.

– Vi gleder oss til å møte kundene som et felles selskap og sammen skape verdier gjennom hele leverandørkjeden, sier Torben Nielsen, administrerende direktør i BEWI Insulation Scandinavia.

Det sammenslåtte selskapet er integrert gjennom hele verdikjeden, fra produksjon av råvarer og sluttprodukter, til gjenbruk og resirkulering til nye produkter. Selskapet deles i fem divisjoner etter kundesegmenter: Råvare (RAW), byggprodukter (Insulation), Packaging & Components, produkter til bilindustrien (Automotive), samt resirkulering (Circular).

 

Om Jackon og BEWI

Jackon gruppen har til nå vært et familieeid industrikonsern med hovedkontor i Fredrikstad. Konsernet leverer råvarer, byggesystemer, samt andre isolasjons- og emballasjeløsninger av EPS, XPS, EPP og EPE til byggebransjen og annen industri. Jackons mest kjente varemerker er Jackopor, Jackofoam, Thermomur, Siroc, Thermodren, Jackoboard og Jackon Super EPS.

BEWI er en internasjonal leverandør av emballasje, komponenter og isolasjonsløsninger notert på Oslo Børs. Selskapets satsing på bærekraft er integrert i hele verdikjeden, fra produksjon av råvarer og sluttprodukter, til resirkulering av brukte produkter.

Til sammen har BEWI og Jackon rundt 70 fabrikker, i tillegg til 11 anlegg gjennom delt eierskap og opererer i dag i 14 europeiske land. Selskapet har omtrent 3.500 dedikerte medarbeidere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *