Deler av staben ved Fagskolen i Viken på Fagskolekonferansen der nyheten ble presentert. (Foto: Fagskolen i Viken)

To fagskoler for fremragende høyere yrkesfaglig utdanning

Fagskolen i Rogaland og fagskolen i Viken blir de første som får status som sentre for fremragende høyere yrkesfaglig utdanning.

De to får til sammen 24 millioner kroner over fire år for å utvikle fagskolesektoren. I likhet med sentre for fremragende utdanning i universitets- og høgskolesektoren, skal dette være en prestisjeordning som blant annet skal stimulere til økt kvalitet i fagskolene, skriver Utdanningsdepartementet i en pressemelding.

Ved Fagskolen i Viken etableres Senter for Erfaringsbasert Læring (SEL), mens Fagskolen Rogaland, etablerer Senter for nyskapende utdanninger, engasjerende læring og økt samarbeid i høyere yrkesutdanning.

Visjonen for Senter for Erfaringsbasert Læring (SEL) er at det skal være landets mest anerkjente kapasitet på høyere yrkesfaglig utdanning og en innovativ aktør til banebrytende og bærekraftig utvikling av en utdanningssektor som arbeidslivet etterspør. SEL skal være en ressurs for hele fagskolesektoren, skriver fagskolen i en pressemelding.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *