- Spikeren går i ett med kledningen, sier Snekker Ivarsen i en demonstrasjon for Motek. (Foto: Skjermdump fra video, Motek)

Syrefast maskinspiker med sort hode

Med Moteks nye maskinspiker med sort hode blir spikerhodene mindre synlige på den mørke kledningen.

Det har blitt stadig mer populært med mørk kledning på hus. Enten man velger brent kledning eller ferdigmalt mørk kledning har man inntil nå måttet leve med synlige spikerhoder, skriver leverandøren Motek på sine nettsider.

Hva er sortoksidert spiker?

Å sortoksidere gjøres først og fremst for utseendet sin del. Det gir en kjemisk endring av overflaten, men påvirker ikke toleransen eller uttrekksverdien. I tillegg gir oksideringen litt økt korrosjonsbeskyttelse. Moteks nye sortoksiderte spiker er syrefaste A4 og har Diamond coating.

Spikrene kommer i stammetykkelse 2,5 mm og i lengdene 53, 65 og 75 mm. (Foto: Motek)

De selges i esker med 1200 stk. (fire ruller à 300 spiker). Dette holder til ca. 60-80 m² kledning.

Til montering av mørke kledninger

For mange håndverkere er det svært tidsbesparende å benytte ferdigbehandlet kledning. I tillegg til at det er effektivt gjør det også at byggeprosessen blir mindre avhengig av værforhold. Byggmester kan på denne måten levere et ferdig produkt med garanti.

(Foto: Motek)

Varmforsinket spiker er ikke laget for å stå uten overmaling i mange år. Det betyr at dersom man bruker ferdigbehandlet kledning som ikke skal males etter den har kommet opp og benytter vanlig varmforsinket spiker vil festemiddelet ikke garantere for like lang levetid som kledningen. Spiker i blank metall gir også svært synlige fester på fasaden med refleksjon eller fargeforskjell.

Motek mener at håndverkere som bruker deres nye, ferdigbehandlede spiker slipper dette. Det mørke hodet vil blande seg lettere inn mot kledningen og skape et varig fint feste som ikke brytes ned eller ruster.

Del av et system

Moteks sortoksiderte spiker skytes på plass med Everwin FCN90L som kobles til en Bostitch PS17-M, eller lignende kompressor. Slik kan man enkelt og raskt feste alle typer kledning, liggende eller stående, ett- eller to-lags. Det beste av alt er at tømreren får et fantastisk resultat som blir lite synlig på fasaden og som varer i mange år, sier leverandøren.

Bostitch PS17-M. (Foto: Motek)

Bostitch PS17-M har høy ytelse, med en tredjedel høyere tanktrykk. Samtidig er vekten redusert med en tredjedel og kompressoren er halvparten så stor som tidligere modell.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *