(Illustrasjon: LINK Arkitektur)

Nytt boligbygg i Lillehammer skal ha høy «hyggefaktor»

Sosial bærekraft med alternative boformer, takhage og sosiale møteplasser, er viktige deler av planene for et nytt boligbygg i Lillehammer sentrum.

LINK Arkitektur former det nye boligbygget sammen med oppdragsgiverne Nordlys Management og BRM Gruppen. De har en visjon om at Tomtegata 5 skal bli strøkets «hyggefaktor», forteller arkitekten i en pressemelding.

Det nye bygget får ca. 40 boliger med en god blanding av små og store leiligheter. Her blir det alternative boformer og mulig å samle naboene i delearealer og takhage.

 

Bærekraftige løsninger, krever kommunen

Lillehammer kommune stiller krav om at det legges vekt på bærekraftige løsninger. I konkurranseforslaget er det fokusert på to sterke bære­kraftsaspekter som kan påvirke hverdagen positivt for både beboere og nabolag: fellesareal og møteplasser.

Byggets første etasje og fasade mot gata skal forbinde bygget med omgivelsene. Kontakt mellom ute og inne, beboere og forbipasserende, bygger sosiale relasjoner som igjen er helsefremmende. Økt visuell kontakt mellom ute- og innerom, spesielt på mørke kvelder, skaper trygghet i omkringliggende gatemiljø, ifølge arkitektens pressemelding.

 

Inviterer nabolaget inn

Prosjektets fellesareal skaper en sosial møteplass for både beboere og nabolag, bidrar til byens beste og bygger samhørighet i nabolaget.

Svalgangsløsning skaper en møteplass mellom beboerne på vei til og fra boligen. Kontakt med naboene gir sterkere følelse av tilhørighet og økt trivsel. Estetisk sett har den en samlende effekt på fasadeuttrykket, skriver LINK Arkitektur.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *