Bygningsdetaljer på årets vinner av Verneprisen. (Foto: Fortidsminneforeningen)

Ser etter verdige vinnere av Verneprisen 2023

Kjenner du til noen som har gjort en ekstraordinær innsats innenfor bygningsvern og vernearbeid? De kan være en kandidat til Fortidsminneforeningen og Stiftelsen UNIs nasjonale vernepris.

Totalt 150 000 kroner i prispenger skal i 2023 deles ut til tre mottakere av verneprisen 2023.

Les også: Ny vernepris til Sølensjøen lotteierlag i Rendalen

Søker de gode bygningsvernerne

Prisen skal gå til en eller flere personer eller en virksomhet som har gjort en ekstraordinær innsats innenfor bygningsvern og vernearbeid, enten gjennom godt vedlikehold over tid, gjennom istandsetting eller restaurering. Istandsettings- eller restaureringsprosjekter som nomineres bør i all hovedsak være ferdigstilt i utlysningsåret eller foregående år, men eldre eller pågående prosjekter kan nomineres.

Prisen består av plakett, diplom og en premiesum. Det vil deles ut en førstepremiepris på 100 000 kroner og to hederlige omtaler på 25 000 kroner hver, skriver Fortidsminneforeningen.

Nominasjon sendes til post@fortidsminneforeningen.no. Beskrivelsen av prosjektet og personen eller virksomheten bør ikke overstige en A4-side med tekst. Det må legges ved minimum 5 og maksimum 15 bilder av prosjektet. Bildene leveres som høyoppløselige filer i jpeg eller png. Man kan ikke nominere seg selv eller noen i nærstående familie.

Vinneren og de hederlige omtalene vil bli offentliggjort på Fortidsminneforeningens årlige representantskapsmøte, normalt avviklet i slutten av mai eller tidlig i juni. Vinneren blir invitert særskilt til møtet og festmiddagen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *