Tømrerlærling Elias RygiBygg3AShar lærerike dager. (Alle foto: C. Kunøe, Byggmesteren)

BM 0622: Heftig takjobb for lærling Elias

God sommer med mer batterikraft! Se hvordan Bygg 3 AS mestrer det krumme taket med Kertobjelker og hør hva tømrere mener om de kraftigste kapp- og gjærsagene fra Festool, Makita og Bosch i vår spesialutgave om nytt batteriverktøy.

– Vi tømrere tenker alltid i rette linjer, rette vinkler og at disse skal falle likt. Her må vi bare slå slikt fra oss og tenke annerledes, sier byggmester Rune Dyb.

Påbygget til en staselig villa får et krummet tak med Kertobjelker som Dyb har skåret til på plassen.

– Her får vi utfordret tømrerkunnskapen på helt andre måter enn med ferdighus, sier byggmester Rune Dyb som instruerer tømrerlærling Elias Ryg.

Takformen er ikke bare «mystisk og kul». Krum­mingen gir noen reelle fordeler til boligen.

– Selv om takgesimsen er blitt 50 cm høyere, tar dette taket mindre sol fra naboene. Innvendig vil det virke mindre enn en tradi­sjonell løsning og gi mer variasjon i rommet, forklarer arkitekt Christian Goja Brenden.

Vil du lese hele artikkelen og fagtidsskriftet Byggmesteren?

Nå kan du enkelt abonnere på Byggmesteren her eller gå til Bladkiosken som er åpen for alle abonnenter. Her kan du lese BM 0622 og de siste 60 utgavene for bare 19 kroner med én gang!

Andre spennende saker fra juniutgaven er:

Byggmesteren Spesial Batteriverktøy: Kraftigere kapp- og gjærsager på batteri

– Sagen fra Festool har vært med oss i to måneder og så langt virker den svært lovende, sier tømrer Lars Johannes Hernholm i Håndverksbygg AS. Han er en av mange håndverkere du møter i BM 0622 som har testet de nye og kraftigere kapp- og gjærsager fra Festool, Makita, Hikoki og Bosch til spesialutgaven på hele 14 sider!

Byggmesteren Spesial Batteriverktøy: Gode valg og riktig vedlikehold

Bli med til to av landets største serviceavdelinger for batteriverktøy. Servicesjef Håvard Arne Mathlin i Motek og verkstedssjef Morten Fossum i Makita Norge gir deg de beste tipsene til vedlikehold, service og hva du gjør om batterisaga streiker fullstendig.

Familiebedriften satser på nye boligtyper

Bli med til Kristiansund og familiebedriften Trio Hus. Daglig leder Eirik Schalde har 36 ansatte som utfører alt fra enkle dagsjobber til store nybyggsprosjekter. Ute på Nordlandet har Schalde virkelig fått det til: En åttemannsbolig med enkel standard som ble utsolgt før bygget var ferdig.

– Vi har kjøpt andre tomter i Kristiansund og omegn som vi skal utvikle til slike prosjekter framover. Det er stort behov for livsløpsboliger med enkel standard, konstaterer den daglige lederen i Trio Hus.

BM 0622 – 44 sider nyheter, reportasjer og produkter for deg som vil vite hva som skjer i bygg- og tømrerfaget akkurat nå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.