Kameraet sitter på hjelmen, og inspeksjonen kan begynne! (Foto: Dalux)

Raskere dokumentasjon av framdriften

Med et 360°-videokamera montert på hjelmen og det digitale verktøyet SiteWalk, kan framdriften på byggeplassen dokumenteres i løpet av en spasertur.

Den digitale løsningen identifiserer turens rute og konverterer samtidig opptaket til en rekke detaljerte 360°-bilder, som knyttes til den digitale tegningen eller 3D-modellen av prosjektet. Etter få minutter er den virtuelle gåturen tilgjengelig for alle prosjektets medarbeidere via deres Dalux-app, skriver produsenten i en pressemelding.
SiteWalk benytter en «reality capture»-teknologi som skaper visuell dokumentasjon av byggeprosjektet. Den er en utvidelse av Dalux Field, en digital verktøykasse til byggeplassoppfølging.

Begeistrer Statsbygg

– Alle i prosjektet, og de som ønsker innsikt i bygget, kan enkelt gjøre det i SiteWalk uten å være dyktig i BIM. Beveg deg enkelt rundt som du gjør i Google Street. Dette er en «game changer», mener Omar Manaf, rådgiver i Statsbygg.

 

Bravida sparer tid

Bravida ser fram til å implementere SiteWalk og forventer at teknologien vil frigjøre tid i deres prosjekter og øke effektiviteten på byggeplassen.

– Med SiteWalk vil vi være i stand til å automatisere trinn som ellers er veldig tidkrevende; eksempelvis løpende dokumentasjon av framdrift. Vi ser samtidig store muligheter i planlegging i forkant av utskiftning av eksisterende installasjoner, da SiteWalk i stor grad vil forenkle planleggingen, forklarer organisasjonsutvikler Zofia Lassen i Bravida.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.